Mladá Boleslav září jako Las Vegas, nasajte vánoční atmosféru on-line

  • 32
Mladá Boleslav ve vánoční výzdobě opět nezklamala. Park Výstaviště i letos svítí jako v Las Vegas. Světélka zdobí každý strom a keř. Po celém městě je nataženo zhruba deset kilometrů svátečního osvětlení všech možných barev, což představuje několik desítek tisíc diod. A vy se na ně můžete dívat v přenosu na iDNES.tv.

Nejpestřejší je i tentokrát park Výstaviště. Pro návštěvníky je tam připraveno ruské kolo, autodrom a kolotoče. Denně tam dorazí stovky lidí, během víkendu jich je ještě víc.

Nechybí ani možnost projet se kočárem po historickém centru, kde ulice lemují osvětlené stromy i keře. Navíc cesta vede kolem hodně netradičního adventního věnce, který vznikl přímo na kruhovém objezdu.

Ačkoli nečekaným způsobem ozdobená Mladá Boleslav láká nejen obyvatele města, ale i zvědavce z poměrně velké dálky, osvícení má každoročně i své odpůrce. Ti nezvykle vyzdobené město považují za kýčovité.

Provoz osvětlení přitom přijde na stovky tisíc korun. Vedení Mladé Boleslavi ale mělo jasný cíl - vyzdobit město, aby bylo opravdu výjimečné.