Nástup zaměstnanců na ranní směnu do automobilky Škoda v Mladé Boleslavi. (27....

Nástup zaměstnanců na ranní směnu do automobilky Škoda v Mladé Boleslavi. (27. dubna 2020) | foto: Petr TopičMAFRA

Ve Škodě Auto pracovali nakažení koronavirem, obnovený provoz se nezastaví

  • 228
U dvou zaměstnanců mladoboleslavské automobilky Škoda Auto byla zjištěna nákaza covid-19. Podle zjištění Práva to však nebude mít vliv na nedávno obnovený provoz závodu.

Oba zaměstnanci pracovali každý na jiném pracovišti, nyní jsou v karanténě. Onemocnění bylo zachyceno v úterý.

„Ostatním zaměstnancům, kteří přišli do styku s nakaženými, bylo nařízeno se řídit doporučením hygienické stanice. Pracoviště těchto zaměstnanců bylo již vyklizeno a hloubkově dezinfikováno,“ potvrdil iDNES.cz mluvčí Škoda Auto Tomáš Kotera.

Automobilka obnovila svůj provoz minulý týden 27. dubna po více než měsíční odstávce. Opětovné ukončení výroby zatím Škoda Auto neplánuje.

„Výroba byla obnovena po desinfekčním zásahu za doprovodu dodržování přísných hygienických pravidel, která máme pro toto období standardně nasazena plošně,“ dodal Kotera.

Firma nechala dezinfikovat všechny společné prostory v areálu, které zaměstnanci využívali. Šlo o závodní jídelnu, či sociální zařízení. Žádný z nakažených nevyužíval ubytovnu, kterou Škoda svým zaměstnancům nabízí.

Rozjezd linek se neobešel bez patřičných hygienických opatření. Zaměstnancům je u vstupu do areálu měřena teplota a k dispozici jsou dávkovače s dezinfekcí. Škoda také všem svým zaměstnancům poskytuje roušky či respirátory.