Výměna pražců na trase metra C (3.7.2017).

Výměna pražců na trase metra C (3.7.2017). | foto: Yan Renelt, MAFRA

Stanice metra Muzeum se už zavírat nebude, opravy jsou hotové

  • 1
Tento víkend měla být opět uzavřena stanice metra Muzeum na lince A, a to kvůli poslední fázi oprav. Nakonec se ale zavírat nebude, podle pražského dopravního podniku se vše stihlo během poslední výluky.

„Práce plánované na čtvrtou víkendovou výluku byly díky dobré koordinaci práce dokončeny v předcházejících třech víkendových výlukách,“ potvrdila mluvčí DPP Aneta Řehková.

Opravy spočívaly v dokončení rekonstrukce stanice, kterou vlaky téměř rok jen projížděly. Poslední úpravy se týkaly osvětlení či výměny obkladů.

Spodní část stanice Muzeum byla uzavřená od loňského roku a vlaky stanicí v jednom směru jen projížděly. V provozu je zastávka od 21. května a postupně v ní ještě probíhaly dodatečné úpravy.

Přesto provoz v Praze komplikují letní rekonstrukce několika dopravních tepen. Velké opravy probíhají v ulici Dobříšská, Wilsonova, V Holešovičkách a ode dneška také na okraji Prahy u Suchdola v ulici Kamýcká. 

Dělníci rekonstruují také trať na Vinohradské třídě, a to od 30. června do 31. srpna. Kvůli opravám nejezdí tramvaje v úseku I. P. Pavlova - Muzeum - Želivského.

Doprava v centru nejvíce kolabovala v pondělí 9. července a následující dny se situace pomalu zlepšovala.