Při ujíždění policii vjel řidič s autem do zdi, hledali ho pak po okolí

  • 8
Okolo úterní deváté hodiny večer pražští policisté pronásledovali v Praze 10 řidiče v kradeném autě. Během jízdy řidič nezvládl řízení a havaroval do zdi panelového domu. Zběsilou jízdu Prahou dnes zveřejnila policie na videu.

Hlídka si všimla v ulici Černokostelecká v Praze 10 řidiče ve vozidlu Alfa Romeo Stelvio, o kterém věděli, že bylo nedávno ohlášeno jako kradené. 

Chtěli proto řidiče zastavit, aby věc vysvětlil, ale ten na výzvy nereagoval a ujel jim. Další hlídka si ho všimla až okolo jedné hodiny večer v ulici Na Universitním statku.

„V momentě, kdy se k němu začali přibližovat, řidič vozidlo náhle odstavil na parkovacím stání. Hlídka zastavila těsně za ním a jeden z policistů vystoupil ven, aby ověřil, jestli se jedná o hledaný vůz. Když ho však spatřil řidič Alfy, okamžitě sešlápl plyn a začal před policisty opět ujíždět. Policisté vozidlo pronásledovali ulicemi Jarova,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina. 

Jeho cesta skončila v ulici Marciho v Malešicích, kde s autem vyjel ze silnice a čelně naboural do zdi panelového domu. Muž z místa okamžitě utekl, avšak policisté ihned prohledali okolí a nalezli ho schovaného v nedalekém křoví

Při prověřování řidičovi totožnosti policisté zjistili, že nejenže jel v kradeném voze, ale měl i platný zákaz řízení. 

„Šestadvacetiletého muže velmi dobře znají. Jedná se o nenapravitelného recidivistu, který policistům v březnu, během dvou dnů dvakrát ujížděl krátce poté, co opustil brány věznice, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost. Tehdy způsobil několik dopravních nehod, nevlastnil řidičské oprávnění a odmítl test na přítomnost drog v těle,“ dodal Hrdina s tím, že i tentokrát muž test na drogy odmítl.

Jakým způsobem k vozidlu přišel je momentálně v šetření. Ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, mu hrozí až dvouletý trest. Pokud mu bude prokázána i krádež auta, zvýší se možný trest až na pět let.