Policie vyšetřuje přepadení banky na Andělu v Praze 5. (3.5.2021) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Lupič přepadl banku na pražském Smíchově, hledá ho policie

  • 42
Pražští policisté vyšetřují přepadení banky poblíž nákupního centra Nový Smíchov. Jestli byl někdo při přepadení zraněn, zatím policie neřekla. Pachatel z místa utekl.

Na místo přijela k bance na rohu ulic Nádražní a Na Bělidle po 16. hodině.

“Přijali jsme oznámení o loupežném přepadení banky na pražském Smíchově, ve které si pod výhrůžkou násilí vyžádal vydání finanční hotovosti. Konkrétní částku v tuto chvíli nebudeme komentovat,“ oznámila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Prostor před bankou ohraničili policisté páskou. Zatím není jasné, jestli byla obsluha banky při přepadení zraněna. 

Neznámému pachateli se podařilo utéct a v současné chvíli po něm policisté pátrají. Současně vyslechli svědky a zkontrolovali záběry z bezpečnostních kamer.

Ani do osmé hodiny večer se policistům nepodařilo lupiče nalézt. Policie proto zveřejnila snímky z bezpečnostních kamer, na kterých je podezřelý muž zachycen. 

„Muži je přibližně padesát let, je 170 centimetrů vysoké štíhlé postavy, má hnědě prošedivělé vlasy. V době přepadení měl na sobě tmavé oblečení a žlutý respirátor. Z kamerového záznamu je zřejmé, že měl zavázanou pravou ruku, nicméně nelze vyloučit, že se jedná pouze o pokus zmást policisty. V případě, že máte jakékoliv informace vedoucí k totožnosti či pohybu tohoto lupiče, informace prosím předejte na linku 158,“ informovala Kropáčová.

Za loupež muži hrozí až desetiletý trest.