(ilustrační snímek) | foto: Martin Švec, MAFRA

Praha uzavřela Libušskou ulici, začala rozsáhlá rekonstrukce

  • 52
V pražské Písnici je kvůli kompletní rekonstrukci od rána uzavřena Libušská ulice. Uzavírka potrvá až do konce letošního roku. Objížďky pro řidiče vedou přes Vestec nebo Cholupice a uzavřen je nájezd na Pražský okruh, autobusy MHD úsek objíždějí písnickými ulicemi. Náklady opravy jsou 118 milionů korun.

Rekonstrukce se uskuteční ve dvou etapách a většinu času bude zcela uzavřen výjezd z Písnice na Dolní Břežany. V první etapě dělníci postaví kruhový objezd na křižovatce Libušské s Kunratickou spojkou, který bude hotov do konce června (o rekonstrukci zde).

Souběžně s tím bude opravena Libušská od křížení s ulicí K Vrtilce až na jih Písnice. Ve druhé fázi bude opraven úsek od ulice K Mejtu po křižovatku s ulicí K Vrtilce včetně křižovatky Libušská - K Vrtilce.

Autobusové linky 331 a 333 pojedou v době opravy po Vídeňské ulici a budou jezdit Dobronickou, Vídeňskou a přes Hodkovice. Zastávka Na Kopečku bude zrušena a nahradí ji zastávka Dolní Břežany, škola. Od 1. července autobusy pojedou přes Kunratickou spojku, Vídeňskou ulici a Hodkovice.

V první fázi rekonstrukce vznikne kruhový objezd u tržnice Sapa (modrý bod), opravovat se bude úsek od ulice K Vrtïlce (červený bod) směrem na jih.

V první fázi rekonstrukce vznikne kruhový objezd u tržnice Sapa (modrý bod), opravovat se bude úsek od ulice K Vrtïlce (červený bod) směrem na jih.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz