Kapela Kryštof s odvážným fanouškem na festivalu Kryštof Kemp na Konopišti (9....

Kapela Kryštof s odvážným fanouškem na festivalu Kryštof Kemp na Konopišti (9. srpna 2014) | foto: Kryštof / Marek Dvořáček

Kryštof Kemp si podmanil Konopiště, kapelu překvapil virtuální kytarista

  • 1
Kapela Kryštof si na vyprodaném Konopišti odbyla pátý ze svých sedmi letních festivalů, které pořádá ve svém režii. I popáté přálo Kryštof Kempu počasí, takže si tisíce fanoušků, mezi nimiž opět nechyběla řada dětí, mohly užít pohodovou atmosféru. Na festivalu se ukázal i ministr financí Andrej Babiš.

První stovky fanoušků přijely už v pátek na tradiční minikoncert ve stanovém městečku. Tentokrát lidé obklopili kapelu tak těsně, že nebylo moc místa na tancování. "Ale pořád nás ještě neušlapali a atmosféra byla úžasná," pochvaloval si Richard Krajčo.

Vše o Kempech

Stránky Kryštof Kempů najdete na adrese www.krystofkemp.cz. Lístky na zatím nevyprodaný Kemp v Plzni-Lochotíně jsou k dostání na www.ticketstream.cz v cenách od 50 za dětskou vstupenku do 950 korun za rodinný balíček. Aktuální info kapela zveřejňuje na Google+ nebo Facebooku a také na Instagramu, kde používá hashtag #krystofkemp. Přílohu iDNES.cz ke Kempům najdete zde.

Zpěvák kapely Kryštof si s fanoušky povídal do půl čtvrté ráno, aby o šest hodin později už byl na nohou, užil si rozcvičku s dalšími kempaři a vydal se do areálu u zámku vítat u vstupu první návštěvníky.

Workshopy jednotlivých členů kapely, stánky s jídlem a pitím a různé doprovodné aktivity vytvořily pod stromy konopišťské obory velké náměstí, které bylo po celý festival příjemně zaplněné. Do hlediště to bylo jen pár kroku.

Pořadatelé se museli vypořádat s netradiční scénou. Na Konopišti je totiž pod pódiem orchestřiště, nad nímž bylo nutné postavit výběh, který umožnil přímý kontakt s fanoušky. Jako první si ho užila kapela Nebe, která netradičně kvůli dalším koncertním povinnostem Kryštof Kemp zahajovala místo Lenny. A pořadí si ze stejného důvodu prohodila i Mňága a Žďorp s Markem Ztraceným.

Jakkoliv bylo publikum od kapel vzdáleno, nic to neubralo na atmosféře a lidé se bavili od prvních tónů. A když Kryštof při svém koncertu začal do davu házet při písni Plán barevné balony, pár dětí seskočilo do orchestřiště a jalo se házet "utopené" balony zpět.

Mimochodem, po puse od svatebčanů v Mikulově se Richard Krajčo dočkal dalšího "hudlana", tentokrát od do půli těla svlečeného virtuálního kytaristy, který se odvážně vydal za zpěvákem na výběh. "Trochu mě překvapil, ale byla to legrace," reagoval Krajčo.

Koncert Kryštof sledoval na okraji pódia i ministr financí Andrej Babiš. Návštěvníkům rozdal řadu autogramů a chvíli v jednom ze stánků točil zmrzlinu. Festivalovou atmosféru si přijela užít také Eliška Kaplicky.

Program Kryštof Kempu vyvrcholil fotbalovým zápasem kapely s vítězem fanouškovského turnaje, v němž Kryštof podlehl 1:2. Poté už byla řada na opékání buřtů a zpívání s kapelou U mě dobrý. Před půlnocí se Krajčo a spol. objevili ve stanovém městečku, které se veselilo až do brzkých ranních hodin.

Příští týden se Kryštof Kemp zastaví ve Svojšicích u Přelouče, kde je také již vyprodáno. Lístky jsou k dostání jen na poslední prázdninový víkend do plzeňského Lochotína, kde Kryštof svou první festivalovou sérii zakončí. Vstupenky lze zakoupit na ticketstream.cz.