Diskuze

Pěší na Chodově ohrožuje kruhový objezd bez přechodů, změna se nechystá

Nebezpečné situace vznikla u nákupního centra Chodov v Praze 11, kde postavili chodcům do cesty kruhový objezd, na němž prakticky nejsou přechody. Zatímco pěší uskakují před jedoucími auty podle radnice je vše v pořádku. Odkazuje se na silniční správní úřad, který zde problémy neshledal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J59a91n 36J49í51c14h66a

12. 4. 2019 15:30

at jsou radi ze tam teqn prechod neni, kdyz jim ho namaluji tak nebude presne tam kde by ho chteli a budou po nem "muset" chodit, bo 50m

2 0
možnosti
JK

J82i89ř16í 42K49ü75h27r

12. 4. 2019 17:23

To by tam musel někdo stát a kontrolovat to.

0 0
možnosti
MM

CO je zase tohle za "potřebujinutneclickbaitaféru" článek? Kruhový objezd je umístěn správně, protože by bylo komplikované obsluhování parkoviště a vedlejší ulice. Přechod je o 100 metrů dál na světelné křižovatce (dobře možná 160, kdyby to chtěl někdo měřit a chytat mne za slovo). Takže ten kdo jde přes kruháč je jen líný projít se k semaforům a přechodu. To jako budeme dělat přechody všude, kde si lidi zkracují cestu?

2 2
možnosti
KD

K87a57r51e35l 70D80r28d88a

12. 4. 2019 14:03

Před tím tady žádný kruháč nebyl. Kdo vyjížděl z Centra Chodov musel dát přednost provozu na ulici. Tohle je novinka, jak upřednostnit zákaznmíky Centra Chodov.

Ten světelný přechod je tak 75 metrů. Nemáte povinnost ho použít.

Naposledy jsem policajta vybírat 100 Kč pokutu od chodců za chybnou chůzi přes přechod, viděl tady na tom přechodu. Doporučuji si všimnout těch mohutných protitankových zátarasů, co se tady na Roztylské musely vybudovat, aby zdejší chodci prošli šikanou a tyhle zhůvěřilé přechody museli používat.

Dělá se nové řešení a opět tady není upřednostněna přímá cesta od MHD k bytům, ale přednost dostane Centrum Chodov a jeho zákazníci v autech, následuje šikana chodců a místních, aby se těm autům nepletli do cesty. Co na tom chcete hájit?

Mizerná práce radnice Prahy 11 a samolibost a monopol Centra Chodov. Občan může volit jen "občanskou neposlušnost".

1 0
možnosti
MG

Ty kruháče se bez rozmyslu cpou všude, ničemu nepomůžou.

2 0
možnosti
KD

K85a91r82e14l 60D46r50d70a

12. 4. 2019 6:37

Nově mi v Centru Chodov přemístili McDonald's a Hájka. Ty staré fast foody jsem nesnášel, moc lidí, neudržovaná špína, bezdomovci. Ale bylo to přímo dostupné z metra. Občas to šlo. Jako "jídlo také na Praze 11".

Teď je tady multikino a fast foody před ním. Od metra je to 15 minut pochodování. Naprosto nepoužitelné jako "fast food". Centrum Chodov je pro mě teď už úplná zbytečnost. Zdejší Albert je jen k zlosti. Prochodit plochy jak na stadionu pro pět rohlíků, mléko a salám. Ztráta času.

Tak hlavně, že to radnice Prahy 11 klamavě vydává za službu pro místní.

Pro změnu na Hájích se plánovalo uzavření multikina Galaxie. Nově tady míchačky navezli tunu betonu a UK z toho uplácali nahrubo "náměstí". Problém, nikdo tady neumí udržovat betonové dlaždice. Opět sem na to koukal. Přijde jouda, pod uvolněnou dlaždic dá kýbl cementu a "opravená" dlaždice čučí nad ostatní, takže o ni chodci zakopávají. A tohle se vyřeší tak, že se všechny dlaždice prostě přelijí 10 cm betonu. Jak v Rusku.

Brr. Jestli padne Galaxie, tak tady zůstanou jen Vietnamci a sprejeři. Aneb, jak Centrum Chodov prospívá Hájům. Rv;-D

A pokud jde o stezku na metro. Tak to je na Hájích stejná kvalita jak na Chodově. Nikdo tady nikdy nedokončil přímé chodníky na metro. Po sametu sem radnice v dobrém rozpoložení dala alespoň provizorní stezky z betonových dlaždic. Jinak se na metro chodilo a chodí stále blátem. ;-D

0 0
možnosti

Fast food není od fast v tom smyslu že tam má někdo dojít rychle od metra. Celá gastrosekce se jen přesunula do vhodnějších prostor, přímo u vchodu je k dispozici parkoviště.

To samé albert - není určen k tomu aby si tam někdo cestou do metra kupovat 5 rohlíků, na to je samoobsluha, ne hypermarket ;-)

Služba občanům P11 to pak bezesporu je, proto je tak úspěšné a navštěvovanéR^

Co se týče Hájů - Multikino je zastaralé a v konkurenci Chodova nemá velký smysl, tam je omezení provozu zcela logické resp. ekonomicky nutné. Celá pochozí zóna pak roky čeká na celkovou přestavbu (vzhledem ke stavu a situaci spíše na demolici a výstavbu něčeho nového), ale díky komplikované majetkové struktuře se nikdy nedosáhlo potřebné dohody, proto se údržba jen flikuje (jinak řečeno nikdo nebude investovat do nějaké zásadní obnovy povrchu dlažby když bude v dohledné době zcela rozkopána).

Háje pak nikdy nebudou tak úspěšné jako Chodov - jednak tam není prostor, nedá se tam parkovat, a především Chodov stahuje klientelu i z okolních čtvrtí, takže dva podobné projekty v rámci jedné MČ jsou zcela nereálné.

1 0
možnosti
KD

K35a47r79e71l 67D56r37d55a

12. 4. 2019 6:15

Původně tady byla pěší promenáda středem sídliště kolem obchodů a pošty. Hezky vyřešeno. Táhne se až za KC Zahrada a počítám, že je to i pěší trasa studentů na koleje od metra.

Nově ji radnice Prahy 11 dovolila zrušit a zastavět Centrem Chodov. Místní asi mají projít nuceně centrem. Ale s tím stavitel počítal a na tuhle promenádu nejspíš záměrně nenavázal, aby se mu tady necourali chodci od metra zbůhdarma. Centrum Chodov určuje co je pro místní dobré.

Kdyby radnice Prahy 11 přemýšlela, tak si tady vynutí vstup do Centra Chodov, jako je na Černém Mostě. Takto pěší od metra Centrum pracně obchází a nemají ani kudy. Ozdobnými trávníky... fakt, logika radnice Prahy 11 jak vyšitá. "Bezbariérový přístup na polikliniku".

Co horšího, pokud vím, jde o dočasný stav. Radnice Prahy 11 už schválila zbourání Hráského. Cílem je, že se původní pěší promenádou na polikliniku od metra už nikdy nedostanete. Patrně bude hlavní komunikací pro chodce nově Roztylská a vše obcházet velkými nepraktickými oblouky. Na tyhle fantasmagorie je třeba se ptát na roky zvrácené radnici Prahy 11. Těch uplacených všiváků budovateli Center Chodov, co tomu tady vládnou. ;-D

0 1
možnosti

Žádná pěší promenáda tam nikdy nebyla, více jak 30let to je silnice. Jste o blok vedle, tam je průchozí pás (promenáda se to nazvat nedá protože to je akorát trasa mezi panelákama). Celý zbytek textu je tedy nesmysl.

0 1
možnosti

Totální blud, nedaleko kruháku jsou světla a plně světelně řízená křižovatka, to si holt někdo plate kruhák v boční ulici na periferii s promenádou. Rv

2 1
možnosti
TZ

Kdo nezvládne přejít silnici bez zebry, nechť odevzdá občanský průkaz a hlásí se v Bohnicích..

Přechody bezpečnost snižují, neb dávají pěším falešný pocit bezpečí a ukolébávají je k nevšímavosti a nepozornosti. A to jsou hlavní příčiny úmrtí chodců.

3 6
možnosti
PJ

P33e53t23r 33J36a75n15ů

11. 4. 2019 22:13

Staci se podivat na satelitni snimek a zjistite, ze trasa vychod B z Centra Chodov smerem k Bille a poliklinice jde pres prechod za tim mini kruhacem. Dalsi prechod je u krizovatky Hrazskeho x Roztylska. Ti chodci na snimku jdou zezadu k objektu Billy a pojstovny, kde ale chodnik neni. Zase vytvareni pseudokauzy.

9 1
možnosti
Foto

Přesně jsem to chtěl napsat. Máme kancly v tom baráku. Přecházení kruháče je zkratka na zásobovací rampy zezadu budovy a maximálně do Mironetu. Jinak nic. Chodím tam denně od metra do práce a nevidím důvod chodit prostředkem křižovatky...

1 0
možnosti
JR

J50i25r46i 25R14u85s75n79o12k

11. 4. 2019 21:30

No jednak to je boure ve sklenici vody, protoze provoz je tam celkem maly. A za druhe oni jsou snad prekvapeni, ze si tam OC udelalo prijezd tak jak potrebovalalo pro sebe a na mistni se vykaslalo?

1 0
možnosti
PM

CR je nejpreprechodovanejsi zeme sveta, dobre, ze mel nekdo rozum, a usetril barvu. Tam nevnika vubec zadne nebezpeci, ktera biomatka te clanek psala?

6 1
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sochař Černý se v televizi pohádal s kurátorkou o „motýly“. Padly i vulgarismy

20. dubna 2024  16:24

Boj o moderní umělecká díla si vyžádal na poměry České televize ostrou slovní přestřelku. Stalo se...

Prahu čeká velká tramvajová výluka. Dvacet linek změní na dva měsíce trasu

24. dubna 2024  16:28

Cestující v Praze čeká od pondělí 29. dubna rozsáhlá výluka tramvají, která bude trvat přibližně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia - Olomouc 2:2, domácí srovnali před koncem. Titul se jim vzdaluje

21. dubna 2024  14:11,  aktualizováno  17:13

Že po jednoznačné první půli padnou po přestávce v Edenu rychlé dva góly, se dalo celkem jasně...

Tvář stará tisíc let. Podobu sv. Vojtěcha odhadli odborníci podle lebky z pokladu

25. dubna 2024  17:04

Pravděpodobnou podobu patrona pražského arcibiskupství sv. Vojtěcha ve čtvrtek odhalili zástupci...

V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém

25. dubna 2024  16:09

Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž....

Omezí příjezd Středočechů do Prahy závory a buspruhy? Kraji se plány nelíbí

25. dubna 2024  14:51,  aktualizováno  15:20

Vedení Středočeského kraje se ohradilo vůči záměrům Prahy 6 na regulaci dopravy. Jednat se má...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...