Majiteli zmizela kola za sto tisíc, i když byla pod dvěma zámky

  • 64
Pražští policisté zveřejnili video dvou mužů, kteří jsou podezřelí z krádeže dvou jízdních kol v celkové hodnotě sto tisíc korun. Hrozí jim až tři roky vězení.

Krádeží kol v pražském Radotíně se policisté zabývají od konce července. Dvojice mužů vnikla na zahradu domu a násilím otevřela zahradní domek.

„Přelezli plot, obešli dům a po vypáčení kování vstupních dveří se dostali dovnitř. Nejenže se vloupali do zahradního domku, ale dokonce si sebou přinesli pilku na železo, se kterou přeřezali ochranné zámky, kterými měl majitel kola zabezpečená,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Na ukradených kolech, která majitele dohromady stála téměř sto tisíc korun, poté oba muži odjeli pryč. 

„Jednalo se o výrazné, červeno-oranžové horské kolo značky Giant Anthem 29 2, které má na horní rámové trubce silné vrypy. Druhé odcizené kolo mělo stříbrno-černou barvu, značky Scott Scale 965,“ uvedl Hrdina s tím, že za krádež a porušování domovní svobody podezřelým mužům hrozí trest až tři roky vězení. 

Policisté doufají, že muže někdo pozná na zveřejněných záběrech, které zachycují oba podezřelé muže při odjezdu z místa činu na kradených kolech. 

Informace přijmou na lince 158, nebo na policejních služebnách.