Zloději řádili v kanceláři a vzali 160 klíčů od bytů, pět stihli vykrást

  • 7
Zpočátku rutinní případ se pro pražské policisty stal závodem o čas. Zjistili totiž, že z vykradené kanceláře firmy spravující nemovitosti zmizelo kromě jiného 160 klíčů od bytů, z nichž každý měl visačku s adresou. I přes rychlý zásah policie bylo mezitím vykradeno pět bytů.

Krádež v kanceláři se odehrála v prvním únorovém týdnu v Bělohorské ulici. Podle informací portálu iDNES.cz šlo o kancelář firmy, která se zabývá pronájmem a správou vlastních nebo pronajatých nemovitostí.

Kromě klíčů od bytů i s adresami si pachatelé odnesli také elektroniku a příruční trezor.

I přes okamžitou akci policistů a kriminalistů, kteří hned kontaktovali nájemníky bytů a kanceláří, od kterých byly klíče ukradeny, zloději stihli vykrást pět bytů. 

Hned 7. února vykradli dva byty, odkud odnesli elektroniku, šperky a hotovost celkově za více než půl milionu korun. „Dovnitř se dostali bez použití násilí a je tedy velmi pravděpodobné, že použili čerstvě odcizené klíče,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. 

Jednoho ze zlodějů zachytily bezpečnostní kamery. Na záznamech muž drží velký svazek klíčů i s visačkami. „Kamery ho opakovaně zaznamenaly před domem společně s dalším mužem,“ sdělil Rybanský. 

Na jednom ze záznamů je dokonce vidět, jak muž odnáší ukradené věci z bytů společně s dalším mužem. Oba přitom téměř v pravé poledne míjí kolemjdoucí na ulici. 

Kromě zlodějů policie pátrá i po svědcích, kteří se s pachateli náhodně setkali. Jeden z nich dokonce se zlodějem před krádeží mluvil.

„Pokud máte informace k případu nebo k osobám na záběrech, které by vedly k jejich nalezení, kontaktujte linku 158,“ uvedl Rybanský.