Z Nemocnice Na Bulovce utekl pacient s koronavirem, policie ho vypátrala

  • 486
Z pražské Nemocnice Na Bulovce utekl v podvečer dvaašedesátiletý muž s koronavirem, který byl hospitalizován na infekčním oddělení od soboty 14. března. Policie ho vypátrala během třiceti minut. Hrozí mu až osm let vězení.

„Infekční kliniku Nemocnice na Bulovce svévolně opustil pacient pozitivní na COVID-19,“ potvrdila mluvčí nemocnice Simona Krautová s tím, že se případem už zabývá policie.

Pacient pozitivní na koronavirus byl hospitalizován na lůžkovém oddělení od soboty 14. března. Mluvčí Nemocnice Na Bulovce vyvrátila informace o tom, že byl muži koronavirus diagnostikován čerstvě.  

Krátce po 18. hodině policisté na Twitteru uvedli, že pacienta během třiceti minut vypátrali. Policie ho našla pod Mostem Barikádníků na Povltavské ulici.

Podle mluvčí pražské policie se jednalo o muže narozeného roku 1958. „Nyní je převážen záchrannou službou zpět do nemocnice,“ potvrdila mluvčí. 

Podle policie šel až k místu, kde byl nalezen, pěšky. Nyní se bude zjišťovat, jestli někoho během útěku z nemocnice nenakazil. Muž bude stíhán za trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci za stavu nouze a hrozí mu až osm let vězení.