V Kladně narazilo auto do zdi, řídil ho podnapilý řidič (30. června 2019). | foto: Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

Opilý řidič v Kladně narazil s autem do zdi, jeho spolujezdkyně zemřela

  • 10
V neděli brzy ráno vyjížděli záchranáři k havárii osobního auta v Kladně, kde podnapilý řidič narazil do zdi. Na místě zemřela jeho spolujezdkyně, muže se zraněním převezli do nemocnice.

„Můžeme potvrdit, že přibližně před čtvrtou hodinou ranní došlo v Kladně k havárii osobního vozidla, kdy řidič narazil do zdi. Při nárazu utrpěla spolujezdkyně zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehla,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Zdeněk Chalupa. 

Lékař záchranné služby u ženy prováděl resuscitaci, nicméně později mohl jen konstatovat smrt. Řidiče záchranáři převezli se zraněním do nemocnice. 

„Provedeným odborným měřením byla u řidiče zjištěna přítomnost alkoholu. Nebudeme sdělovat podrobnosti, to je předmětem šetření. Může hrozit, že proti němu bude vedeno trestné řízení. V současné době nelze spekulovat, co bude a nebude. Okolnosti a příčiny havárie jsou v šetření jak dopravních policistů z Kladna, tak kriminalistů,“ dodala Chalupa.

K nehodě vyjela jednotka hasičů z Kladna, která na místě provedla protipožární opatření, zajistila místo nehody a posypala uniklé provozní kapaliny sorbentem.

Na Kladensku je to o tomto víkendu už druhá smrtelná nehoda. V sobotu kolem půl druhé v noci se srazil u Slaného kamion s autem, jehož řidič na místě zemřel.