V rámci očkovací kampaně pražský magistrát přejmenoval známá místa.

V rámci očkovací kampaně pražský magistrát přejmenoval známá místa. | foto: MHMP

Virohrady nebo Stěrminál, Praha v kampani přejmenovala známá místa

  • 8
Pražský magistrát zahájil druhou očkovací kampaň, ve které se chce zaměřit na mladé. Několik nejznámějších míst, či památek tak získalo přezdívku odkazující na koronavirus.

Místo Vinohrad jsou tak Virohrady, z orloje chorloj a z pražského letiště stěrminál. V očkovací kampani pražského magistrátu dostalo koronavirovou přezdívku celkem osm míst.

Plakáty, které mohou být vidět třeba v metru, jsou doplněny o vysvětlivku ke každé slovní hříčce a o odkaz na očkovací stránky magistrátu. Podle Hřiba chce kampaň cílit hlavně na mladé.

„Hravější a moderní formát nové kampaně má cílit především na mladé. Jsou to právě mladí lidé, u kterých je zájem o očkování nejnižší. Je to škoda. Obzvlášť když pak čteme v médiích, že třeba v Británii teď mladí lidé často končí v nemocnicích po nakažení novými mutacemi, protože nejsou naočkovaní,“ napsal primátor Zdeněk Hřib na Facebooku.

Kampaň pro magistrát vyrobila bezplatně agentura DDB Prague, která připravila i předešlou kampaň motivující Pražany k očkování.

Magistrát pro všechny informace k očkování proti covid-19 zřídil webové stránky ockovani.praha.eu, kde je například mapa očkovacích center, nebo informace k internetovým hoaxům. Za provoz webu a první kampaň magistrát zaplatil 600 tisíc korun.

Jaká slovní hříčka se vám nejvíce líbí?

celkem hlasů: 251
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 31. července 2021. Anketa je uzavřena.