Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová v listopadu 2016

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová v listopadu 2016 | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Manžel Jermanové může dál jezdit služebním autem, tvrdí server

  • 2
Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) má nadále k dispozici služební vůz své ženy a může ho bez omezení využívat. Uvedl to server Seznam.cz. Hejtmanka se proti tomu ohradila. Novinářům řekla, že její manžel jezdí vlastním vozem na operativní leasing a její služební auto nepoužívá.

Smlouva na užívání auta je podle ní v souladu s interní směrnicí kraje.

Server v minulosti informoval o tom, že Jakub Pokorný využíval manželčino druhé služební auto bez řidiče k cestám do práce. Hejtmanka dnes uvedla, že to byla chyba, za kterou se omluvila, přestože všechny náklady s manželem uhradili.

Pokorný v minulosti novinářům řekl, že požádal manželku, aby je služební Škody Superb zbavila. Podle severu se tak stalo, hejtmanka však nyní používá jiný služební vůz, Škodu Octavii combi. Nová smlouva přitom opět umožňuje, aby si Pokorný sedl za volant.

Hejtmanka uvedla, že používá jedno služební auto s řidičem, které ale sdílí s dalšími lidmi z úřadu. Potom má ještě služební vůz k soukromému užívání, protože jako předsedkyně bezpečnostní rady kraje musí být mobilní.

„Auto používám zhruba rok a je na něm najeto 1 200 kilometrů. Jsou to veskrze služební jízdy,“ uvedla. Manžel podle ní toto auto nevyužívá, protože má dlouhodobě své vlastní na operativní leasing.

Hejtmanka Jermanová ale zároveň na tiskové konferenci obvinila reportéra Seznam Zpráv, který o celé kauze od začátku píše, ze šikany. A dodala, že jeho dotazy kraj stály už 400 tisíc korun.

Středočeský kraj totiž už druhý rok odmítá dát serveru přesné informace, jak její manžel jezdil v jejím služebním superbu. Ministerstvo vnitra mu minulé úterý nařídilo, aby část informací poskytla. Jinak kraji hrozila exekuce.

,