Po střelbě v Jankově zemřel člověk, druhý je zraněný. Policie má podezřelého

  • 60
V Jankově na Benešovsku zemřel v pátek člověk a druhého vážně zraněného letecky převezli záchranáři do střešovické nemocnice v Praze. Policie potvrdila, že se na místě střílelo, a později oznámila, že dopadla údajného pachatele. Zřejmě se tak jednalo o vraždu.

„V tento okamžik můžeme potvrdit, že v Jankově došlo ke střelbě. A můžeme potvrdit, že jedna osoba bohužel zemřela. S ohledem na samotné vyšetřování, protože jsme na prvopočátku, nemůžeme poskytnout detailnější informace, abychom následující vyšetřování nezmařili,“ řekla iDNES.cz krajská policejní mluvčí Martina Fejfarová. 

Při události utrpěl vážná zranění další člověk a záchranáři ho po ošetřování převezli vrtulníkem do nemocnice. „V rámci intenzivní lékařské péče jí byly zajištěny dýchací cesty a byla připojena k umělé plicní ventilaci. Letecky byla transportována do Ústřední vojenské nemocnice v Praze,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergová.

Policejní mluvčí nejprve odmítla komentovat, zda je útočníkem někdo třetí. „Informace, které máme, vyhodnocujeme a po pachateli pátráme,“ uvedla Fejfarová. 

Po 18. hodině oznámila, že pachatele policie dopadla v autě na Mělnicku. „Zákrok byl tak rychlý, že pachatel nestihl klást odpor,“ řekla. Motiv jeho činu nyní vyšetřují policisté. 

Že se skutečně jednalo o vraždu, ale policie zatím oficiálně nepotvrdila. Odmítla taktéž komentovat pohlaví, věk či národnost zemřelého.

,