(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Libor Teichmann, MAFRA

K Pražské integrované dopravě se připojí další části středních Čech

  • 3
Do systému Pražské integrované dopravy se od prosince připojí další regiony z jižní a východní části Středočeského kraje. Na jednu jízdenku se do Prahy svezou cestující z Benešovska, Kolínska a Kutnohorska. O víkendu navíc mohou využít posílených nočních spojů.

Mezi nově integrované železniční tratě se od 10. prosince zařadí úseky do Votic, Vlašimi, Sedlčan, Kolína, Kutné Hory či Zbraslavic. 

Doklad Pražské integrované dopravy (PID) bude nově možné využít i v rychlících z Prahy až do Kutné Hory. 

Jízdenky PID pro jednotlivou jízdu s předem zvoleným počátkem platnosti si mohou cestující zakoupit na pokladnách ve stanicích Kolín, Kolín-zastávka, Velim, Pečky, Kutná Hora hl.n., Kutná Hora-město, Olbramovice, Sedlčany a Velký Osek.

Mezeru mezi půlnocí a čtvrtou hodinou vyplní nové spoje

Ovšem v tarifních pásmech 5 až 7 v nově integrovaných úsecích zatím nebude možné si papírové jízdenky pro jednotlivou jízdu označit.

Současně se změnou jízdních řádů se od prosince zlepší noční spojení z Prahy do vybraných příměstských lokalit. 

Mezeru mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ráno vyplní nové vlakové spoje a na nejvytíženějších tratích ve Středočeském kraji ve směru na Kolín, Beroun, Benešov, Lysou nad Labem či Milovice budou navíc noční vlaky posíleny (o plánovaném rozšíření večerních spojů více zde).