VIDEO: Policie ukázala video z honičky za autem, které zastavily až pásy

  • 22
Policie zveřejnila video záběry ze silvestrovské honičky za kradeným autem v ulicích pražského Braníku. Ty ukazují zběsilou jízdu řidiče, kterého nezastavily ani čtyři srážky s okolními vozy a dokázal to až zastavovací pás.

Poslední prosincový den krátce před desátou hodinou večer policisté zaregistrovali na Podolském nábřeží řidiče v kradeném autě Škoda Octavia Combi a začali ho pronásledovat.

„Automobil byl podle informačního systému odcizen předchozí den v Horních Počernicích,“ uvedla dříve policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Řidič se nechtěl jen tak vzdát. Před policisty začal po Podolském nábřeží ujíždět plnou rychlostí i přes křižovatku, kde naboural taxík. Ve zběsilé jízdě pokračoval Jeremenkovou k ulici Ke Krči.

Zde si policisté na řidiče připravili ostnatý pás, který rychle natáhli přes vozovku. Řidič se pásu nedokázal vyhnout a po čtyrech prasklých pneumatikách dojel až k třetímu zátarasu. Na místě policisté zadrželi dvaatřicetiletého cizince.

Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří muže podezírají z krádeže a nabourání čtyř osobních aut, včetně dvou policejních.