(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Dopravní podnik Praha

V Hloubětíně prasklo pod tramvajemi potrubí, koleje musely pryč

  • 15
Havárie vody zastavila odpoledne tramvaje v pražském Hloubětíně. Podle Pražských vodovodů a kanalizací lidé bez tekoucí vody nezůstanou, ale opravu pocítí cestující na tamních tramvajových linkách. Práce potrvají až do víkendu.

Vodovodní potrubí prasklo v Poděbradské ulici v Praze 9. „Praskl vodovodní řad o průměru sto milimetrů. Zásobování vodou se havárie nedotkne,“ uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.

Havárie vodovodního řadu se stala přímo pod tramvajovým pásem, takže koleje bylo podle PVK nutné odstranit. To se stalo ve čtvrtek večer, aby okolo půlnoci mohli dělníci následně vykopat poškozené potrubí a rovnou ho vyměnit. 

Na své místo se pak koleje začnou vracet v pátek odpoledne, ale teprve v sobotu je dělníci definitivně zavaří. Teprve poté místem začnou jezdit opět tramvaje.

Do té doby bude tramvajová linka číslo 8 ukončena na Harfě a linka 25 bude odkloněna přes Starý Hloubětín na Lehovec. Podle informací dopravního podniku pojedou v úseku Harfa a Starý Hloubětín  náhradní autobusy.

Provoz bude pravděpodobné obnoven až v noci ze soboty na neděli.