Kamion cestou ze silnice do pole porazil strom i hydrant, řidič nadýchal

  • 4
Šofér kamionu vyjel kolem poledne mimo vozovku v pražské Cínovecké ulici na výpadovce směrem k Ústí nad Labem. Nákladní auto skončilo až na poli. Po cestě porazilo strom a poškodilo hydrant. Řidič, který se lehce zranil, policistům nadýchal přes 0,4 promile.

„Policie případ prověřuje jako havárii nákladního automobilu, který z dosud nezjištěných příčin sjel se silnice na pole,“ řekla iDNES.cz policejní mluvčí  Lucie Drábková.

Ulice Cínovecká, kde k události došlo, navazuje na dálnici D8. Kamion projel pod mostem a mimo vozovku v porostu pokračoval desítky metrů.

U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška. „Bylo mu naměřeno přes 0,4 promile alkoholu v dechu,“ upřesnila Drábková. Při havárii se muž lehce zranil.

U nehody zasahovalo také několik jednotek hasičů. „Nebylo nutné vyproštění, jedna zraněná osoba je v péči záchranářů,“ informovali na Twitteru. Dodali, že při události z kamionu unikla nafta, místo proto museli zajistit. 

„Došlo ke škodě na majetku třetí osoby. Byl poničen strom a také vodovodní hydrant,“ uzavřela policejní mluvčí. Dopravu v okolí havárie neomezila.