Podnapilá dvojice se poprala na Florenci, žena přitom držela miminko

  • 4
Ostraha autobusového nádraží na Florenci volala v úterý odpoledne strážníky ke konfliktu podnapilé dvojice. Muž se ženou se podle městské policie vzájemně bili, žena navíc v průběhu konfliktu držela v náruči miminko.

„U bočního výstupu z metra seděl na zídce muž a žena s viditelným zraněním v obličeji, která v náruči držela kojence. Kolem nich byl nepořádek a nedopitá lahev od tvrdého alkoholu,“ popsala městská policie.

U obou aktérů provedli přivolaní strážníci dechovou zkoušku. Žena nadýchala skoro 2,4 promile, muž dokonce 3,3 promile. Situaci ztížil fakt, že ani jeden z nich nehovořil plynně česky, žena dokonce nerozuměla vůbec.

Kvůli zranění ženy a přítomnému dítěti strážníci na místo přivolali i záchrannou službu a státní policisty. Muž se v jednu chvíli pokusil znovu ženu napadnout a poté zaútočil i na jednoho ze strážníků. Skončil proto v poutech.

„Donucovací prostředky nakonec museli strážníci použít i proti hysterické až agresivní ženě. Ta navíc odmítla zdravotníkům svěřit dítě, které po celou dobu držela v náručí, k preventivnímu vyšetření,“ uvedli strážníci.

Muž nakonec odvezli na záchytku, ženu si převzala cizinecká policie. Dítě nebylo zraněno, záchranáři ho přesto převezli do nemocnice. Případem se dál zabývá Policie ČR.