Pražský lékař prodával drogovým dealerům recepty na opiáty. (21.8.2020)

Pražský lékař prodával drogovým dealerům recepty na opiáty. (21.8.2020) | foto: Policie ČR

Doktor předepsal 13 tisíc tablet opiátu za půl roku, bral peníze i alkohol

  • 6
Pražská policie obvinila praktického lékaře z neoprávněného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Za úplatu je poskytoval trestaným drogovým dealerům. Doktor už sedí ve vazbě, hrozí mu až deset let za mřížemi. Spolu s ním jsou stíháni tři další lidé, kteří si pro léky chodili.

V 218 receptech pražský lékař předepsal za šest měsíců celkem 440 balení opiátů.

„Papírově byly léky určeny pro řadu lidí, z nichž část byla už dávno po smrti, nebo na mnoho let ve vězení. Skutečnými adresáty byli opakovaně trestaní drogový dealeři, kteří je dál přeprodávali,“ uvedla mluvčí policie Lucie Drábková.

Třiašedesátiletý doktor ordinující ve Strojnické ulici v Holešovicích za tablety dostával tučně zaplaceno nejenom v penězích ale i v alkoholu.

Stíhán není sám, spolu s ním pražští kriminalisté zadrželi trojici, která si pro recepty chodila, jako jiní chodí do obchodu pro rohlíky.

„Opiáty přeprodávali a jejich výdělek se tak blížil k třiceti tisícům měsíčně,“ dodala mluvčí.

Policie předpokládá, že skutečný objem přeprodaných opiátů bude daleko vyšší, než zatím doložených 13 220 tablet. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lékaři hrozí až deset let za mřížemi.  


Témata: Praha, policie