VIDEO: Studentům se nechtělo šlapat bahnem, postavili si dřevěný tunel

  • 12
Studenti architektury ČVUT představili na kampusu v Dejvicích instalaci v podobě dřevěného tunelu. Ten nahradil původní vyšlapanou stezku, kterou si studenti zkracovali cestu přes park.

Vítězný návrh vychází z nápadu studenta bakalářského programu Jana Karhánka, který s dalšími šestnácti studenty v rámci letního rukodělného workshopu vymýšleli, jak by vylepšili prostor kampusu.

„Přesné umístění v parku a funkce instalace už byly předmětem návrhu. Studenty jenom nasměrujeme, nikdy není jasné, jak to dopadne. Postupně začala panovat shoda na řešení vyšlapané trasy,“ uvedla k projektu architektka Šárka Malošíková, která workshop spoluorganizuje.

Stezku parkem Indiry Gándhíové na kampusu v Praze 6 vyšlapali studenti, kteří si pravidelně zkracují cestu od budovy fakulty k Národní technické knihovně. Jenže za deště se cesta měnila v bahno.

Stezku nyní zakryly dřevěné trámy zakotvené do země a na ně studenti postavili celkem 46 rámů, které vytvářejí iluzi tunelu.

„Tím zůstává zachovává propustnost parku a objekt nepředstavuje optickou bariéru,“ dodává Malošíková.

Celková částka za projekt se pohybuje okolo dvou set tisíc korun, která byla z zaplacena hlavním městem a pomocí sponzorských darů.