ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Výluku bude mít metro i tramvaje, dopravní podnik využije víkend k opravám

  • 3
Pražský dopravní podnik bude během prodlouženého víkendu pokračovat ve výměně pražců v metru na lince C. Uzavře tak stanice mezi Pražského povstání a Kačerovem. Další výluka bude na tramvajové trati na Barrandovské estakádě.

Výměna dřevěných pražců za betonové bude probíhat od soboty do pondělí. Provoz bude obousměrně přerušen na stanicích Pražského povstání, Pankrác, Budějovická a Kačerov.

„Kromě výměny dřevěných pražců za betonové včetně zalití speciální pružnou zálivkou DPP provede také demontáž a montáž zabezpečovacího zařízení, vymění kolejnice a upraví rozchod kolejí,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Podnik na trase zavede náhradní autobusy XC, které mají jezdit v intervalu dvou minut. Více informací o výluce naleznete na stránkách dopravního podniku.

Přestože výluk spojených s výměnou za tišší betonové pražce již bylo na lince metra C několik, cestující si ještě neoddychnou. Při současném tempu dopravní podnik odhaduje, že výměna všech pražců potrvá několik let.

23. října 2016

Omezení tramvají na Barrandově

O víkendu dopravní podnik omezí také provoz tramvají mezi Barrandovem a Hlubočepy. Na Barrandovské estakádě osadí nová svodidla oddělující trať od evakuačního chodníku. 

„Svodidla jsou nově konstruována přímo tak, aby umožňovala dilataci mostů. Původní svodidla DPP odstranil během opravy tratě letos na jaře a současně s tím zadal výrobu nových. Pro tuto tramvajovou trať jsou atypická, je nutné je proto vyrábět na zakázku,“ uvedla Řehková.

VIDEO: Podívejte se, co se děje v metru při výměně starých pražců za nové

Během čekání na nová svodidla jezdily tramvaje po mostě sníženou rychlostí. Po jejich osazení opět zrychlí na 60 kilometrů za hodinu.

Osazování bude trvat od soboty do úterý do 4:40 hodin ráno. V této době bude přerušen provoz v úseku Hlubočepy – Sídliště Barrandov. 

Dopravní podnik prodlouží náhradní autobusovou dopravu X12 ze zastávky Na Knížecí přes Hlubočepy až na Sídliště Barrandov.