Diskuze

Tunel Blanka centru Prahy od aut neuleví, tvrdí dopravní experti

Až 94 procent řidičů, kteří vyrazí autem po Praze, míří do centra města. Vyplývá to z ročenky Technické správy komunikací za loňský rok. Podle expertů zprovoznění tunelu Blanka toto číslo příliš nesníží. Pomohlo by spíše zpoplatnění vjezdu do centra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O tunelu Blanka byly pochybnosti již v roce 1988. Pro vnitřní Prahu nejsou řešením další tunely,!! na které jak se ukazuje stejně Praha nemá peníze.Rv Řešením je svedení tranzitní dopravy mimo Prahu pomocí vnějšího okruhu (pokud možno v severní variantě), R^kde by tento okruh navazoval na dálnice a rychlostní silnice. Pak by se ve středu města mohla v některých částech zejména Starého Města vyloučit doprava mimo MHD. Zásadně tranzitní doprava nemá v centrech měst co dělat a doprava těžkými kamiony už vůbec ne.!! Ve 20. letech  minulého století právě proto,aby nejezdila do centra Prahy velká nákladní auta byla zbudována nákladová nádraží Žížkov, Těšnov, Bubny a na většině pražských nádraží skladiště pro tzv. kusovou přepravu. Řekl bych, že naši předkové, co se týče dopravy v Praze byli mnohem moudřejší než naši současníci, kteří rozhodují o dopravě v Praze dnes.

0 0
možnosti
OU
Foto

Pokud sečtu průjezdy severozápadem Prahy (širší centrum) po levém břehu Vltavy, dojdu k číslu 2 ... nábřeží a Letná. O průjezdu přes pravý břeh se nemá smysl bavit, protože to je přes centrum a pouze pro ty, který tam špatně zavede navigace nebo kdo tam opravdu musí. Kdo někdy jel přes Letnou a to odkudkoli, ví, že tam to zrovna ideální není (kromě půl třetí ráno), přestože se to poslední dobou o něco zlepšilo rekonstrukcí letenský pláně. Pokud mi někdo bude tvrdit, že vystavět k těmto dvěma trasám alternativu s plynulým průjezdem bez křižovatek nemá smysl, pak mi nezbývá než pochybovat o jeho duševním zdraví ... minimálně přibydou k současným 3-4 jízdním pruhům další 2, což si myslím dokážou i děti na základní škole spočítat, že to je o hodně procent ...

0 0
možnosti
JZ

J95a80n 66Z42e23m24a57n

29. 5. 2013 21:51

Miluji experty. Stejně je všechno nakonec jinak.

1 0
možnosti
KH

K76a29r24e47l 26H69o33r54á35k

29. 5. 2013 20:20

Jsem pro veřejnou dopravu zdarma. A nejen v Praze. A neříkejte, že to nejde. To jsou výmluvy.

1 0
možnosti
TZ

Už dnes je z 75% zdarma.

0 0
možnosti
ZF

Hlavně, že se mluví o tom, jak je třeba zvyšovat počet P+R parkovišť... ale dojeďte se někdo podívat na Stodůlky, co tam je v podzemí pod City Westem za ohromné parkoviště, které je za mříží a nikdo do něj nesmí. Výsledek - lidé se tam předhání v tom, kdo zaparkuje víc proti předpisům a policajti mají permanentní žně... a proč? Protože město sice slibovalo, Finep stavěl, ale když přišlo na věc, tak město odmítlo dotovat.... prostě asi nenamazali na radnici na správných místech.

0 1
možnosti
PD

nakonec zjistí, že se ten tunel nemusel ani stavět, ne?...Tady ODS bere nemohoucím, důchodcům, bez-rukým, bez-nohým...říkají, že se s těma sockama musí zatočit...a tady nalejou 30mld. do nějakýho tunelu, úplně nesmyslně a pak za dalších 5let řekne někdo, že ten tunel mohl stát jen 10mld. A všichni se budou ptát, kam šel ten zbytek? Kde ODSáci berou tu drzost nazývat ostatní sockama, když jejich jedinej způsob jak si vydělat, je rozkrást státní zakázky, a pak je uložit na Kajmanech, Panamskejch ostrovech, USA, ve Švýcarsku...

3 5
možnosti
TT

Dobrý den, Vy když zakopnete o obrubník, tak za to také může ODS, že? Ještě jste myslím zapomněl na Kalouska...

3 4
možnosti
Foto

hmmm..tohle se přesně říkalo u Strahovského tunelu i Mrázovky,kdo denně po Praze jezdí si bez těchto tunelů již neumí předestavit ,je to pak přesně vidět,když se v těchto místech něco děje,jak je najednou veškeré okolí v kalamitě

10 0
možnosti
ŘV

Kdyby se místo Blanky postavilo Déčko, pomohlo by to Praze mnohonásobně víc, protože by to výrazně zvedlo kulturu cestování a bylo by společensky přijatelné motivovat cestující třeba tím mýtným, aby jeli do centra metrem.

Dokonce se na tom mohly z velké části namastit stejné kapsy. Ale bohužel pražská ODS a ČSSD nejen že kradou, ale ještě u toho ani nezvládají svou práci.

6 5
možnosti
JJ

J35a81n 38J16e20ž28e21k

29. 5. 2013 18:29

Tak nám ještě, Řehoři, napiš, kde na tom Déčku bydlíš ;-)

2 0
možnosti
VB

Tunel Blanka a můj názor k příspěvkům. Tunel Blanka rozhodně nějak významně neulehčí centru Prahy, spíše odkloní dopravu v okrajových částech jak o tom hovořil Prof. Moos. Doprava směřující do Prahy po D8 a možná částečně po R10, která směřuje na D5, či R4 je zákazníkem pro Blanku. Tj. Blanka spíš umožní tomuto směru plynulejší průjezd metropolí. Ale rozhodně víc se od ní čekat nedá. V Praze kdysi existovaly, oni sice ještě existují, ale už nejsou tak řidiči vnímány, protože jsou poměrně ucpané, vnitřní a vnější pražský okruh. Vnějším okruhem jsou dnes např. Jižní spojka či částečně použitelná část Severozápadní spojky od D1 po R7. Ale vnitřní okruh se již pomalu a jistě vytratil, a Blanka je něco co ho dostává zpět byť pod zem, tak trochu zasupluje nedokončený Severozápadní vnější obchvat. Praha má X pro a X proti, které bohužel vedou k tomu, že centrum bude stále dosti vytížené. Ať už je to nedostačující kapacita P+R, či pracovní místa v centru, ani vnější obchvaty např. Jižní spojka nejsou samospasitelné. Jedu-li jako řidič ze severu po D8 a potřebuji se dostat na D1 neodbočuji na Jižní spojku kam dnes navádí 100% navigací. Důvod je jednoduchý. Byť se zdržím v Argentinské nebo na Wilsonce, jsem na D1 ve stejnou dobu nebo o pár minut dříve a to s mnohem menším počtem km, než po Jižní spojce, která v případě jednoho šťouchance se ucpe a vytvoří zácpu i o půl hodiny delší než při přímém průjezdu Prahou. Navíc někdo by mohl hovořit o ekologii, zeptám se tedy, jaké palivo musí spálit motor při jízdě centrem na kratší vzdálenost a jaké palivo motor jede-li rychlostí vyšší po obchvatu, navíc mnohdy také s rozjezdy, a který je delší. Odpověď je jednoduchá. Stejné množství a mnohdy i vyšší množství musí spálit motor vozidel jedoucích po obchvatu. Ekologická zátěž je tedy stejná ne-li vyšší, jako např. u hybridů vykazujících téměř stejnou průměrnou spotřebu po městě jako mimo. Z toho je vidět, že na tyto stavby se musíme dívat z více úhlů a hodnotit více aspektů.

2 1
možnosti
JG

J73i34r71i 94G62a45z37d27a

29. 5. 2013 14:53

n, skoro bych se vsadil, ze tech rozjezdu a mensi prumerna rychlost bude urcite nizsi pokud pojedete skrz centrum....ja bych jel urcite po okruhu...

1 0
možnosti
OV

Jednou, za 100 let, bude Blanka pýchou Prahy a bude to samozřejmost.

Asi jako když se stavělo např. Národní muzeum. Pokud si někdo myslí, že tam bylo vše v pořádku, plány byly splněny do puntíku a nikdo se trochu nepřikrmil, ať si sáhne do gatěk, zda se nopoondal.

Čímž nechci říct, že ta stavba Blanky a věci kolem je vopravdu hrubozrná záležitost. Rozhondě je to průšvih a diletantství numero uno. Ale tunel jako stavba se mi libí a těším se na jeho dokončení.

6 4
možnosti
MH

M63a27r93e16k 80H23r81u95b28y

29. 5. 2013 15:48

Jednou, za 100 let, tu zbytecnou megalomanskou stavbu mozna dokazeme splatit ;-)

3 3
možnosti
  • Nejčtenější

V centru Prahy boural miliardář Karel Janeček. Svým vozem sjel ze silnice

24. března 2024  14:13

Miliardář a neúspěšný kandidát na prezidenta Karel Janeček v neděli boural se svým luxusním vozem...

Chutnalo? Určíme dýško. Test pražských restaurací odhalil zakázané praktiky

21. března 2024

Premium Zatímco Češi z celé země si zvykli i díky kampani města přijíždět poznávat Prahu, v historickém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vinen, vyslechl si hejtman Krkoška u soudu. Krátce poté oznámil rezignaci

21. března 2024,  aktualizováno  11:20

S peněžitým trestem 200 tisíc korun odešel dnes od Obvodního soudu pro Prahu 2 hejtman...

Dům musí zbourat i s unikátní plastikou, památkářům z fasády nešla sundat

22. března 2024  13:45

Společnost Urban Developers and Investors, která pracuje na bytové výstavbě poblíž nádraží na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sparta zlomila Liberec a je v semifinále, Pardubice se postupu přiblížily

20. března 2024  16:40,  aktualizováno  22:55

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou letošního play off extraligy. Pražané ve čtvrtém zápase...

Lakatoš bude hostovat v Boleslavi. Bruslaři s ním počítají na dva roky

28. března 2024  17:26

Dominik Lakatoš bude v nadcházejících dvou sezonách hostovat z hokejových Vítkovic v Mladé...

V Kladně srazil vlak nezletilou dívku, se zraněnou hlavou musela do nemocnice

28. března 2024  17:19

Osobní vlak ve čtvrtek odpoledne srazil v Kladně-Rozdělově nezletilou dívku. Záchranáři ji se...

V Revoluční se spojí staré s novým, nad barokním domem budou levitovat byty

28. března 2024  16:48

Prostranství v pražské Revoluční ulici 30 proti Štefánikovu mostu zaplní bytový dům se zdánlivě...

Kouř nad centrem Prahy. Hořelo na střeše hotelu u Václavského náměstí

28. března 2024  12:22,  aktualizováno  13:59

Z vnitrobloku budovy ve střední části pražského Václavského náměstí stoupal dnes kolem poledne...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!