Z festivalu United Islands of Prague

Z festivalu United Islands of Prague | foto: Dan Materna, MAFRA

Příští zastávka Festivalová. Tramvaje kvůli festivalu zastaví na mostě

  • 1
Klubovou nocí ve čtvrtek večer začíná v Praze hudební festival United Islands. Jeho venkovní část si od pátku do soboty vyžádá některé změny v dopravě. Na mostě Legií vznikne zastávka Festivalová, do části centra se nedostanou auta.

Festival spojí několik ostrovů, nábřeží, mosty i ulice a propojí je v jeden velký celek, ve kterém se účastníci budou pohybovat.

Stejně jako v předchozích ročnících i letos se festival odehraje především na Střeleckém ostrově, Kampě a v přilehlých parcích. Organizátoři získali svolení uzavřít Janáčkovo nábřeží a most Legií.

„Aby byl areál festivalu co nejbezpečnější, byla vytvořena zóna pro pěší, která dotváří atmosféru festivalu,“ uvedl organizátor festivalu Martin Voňka.

Nejlepší způsob, jak se na festival dostat, bude tramvajovou linkou 9, která bude stavět ve speciálně zřízené zastávce na mostě Legií s názvem Festivalová.

Pěší zóna

most Legií, Janáčkovo nábřeží, Petřínská ulice

  • Janáčkovo nábřeží (od křižovatky Janáčkova nábřeží a ulice Pavla Švandy ze Semčic, až po setkání Janáčkova nábřeží s Vítěznou třídou).
  • most Legií od Janáčkova nábřeží až k Národnímu divadlu. 
  • Petřínská ulice v celé své délce.

Linka návštěvníky dopraví na Újezd, odkud je rychlý přístup na Kampu nebo do Kinského zahrady, kde se festival odehrává. Na mostě Legií budou zastavovat také tramvaje 6, 12, 20, 22.

Zastávka Festivalová bude fungovat v pátek od 17 do 23 hodin, v sobotu od 10 do 23 hodin.

Uzavírka ulic platí od pátku od 17:00 do půlnoci a v sobotu od 8:00 do půlnoci. Do oblasti se dostanou jen místní řidiči s bydlištěm v uzavřené části Malé Strany a Prahy 5 a auta s kartou festivalu United Islands Of Prague.

Letošní ročník United Islands of Prague proběhne na sedmi venkovních scénách rozmístěných po celém centru Prahy. Páteční program začíná v 15 hodin, v sobotu už v 11 dopoledne. Po desáté hodině večerní navážou afterparty v klubech (více o programu festivalu jsme psali zde).

„Doufáme, že z centra Prahy vytvoříme jednoduše místo, kde se lidi potkají, budou se dobře bavit a třeba se i zamilují. Přijďte se na United Islands of Prague zamilovat. Do sebe, do krásného centra Prahy nebo do programu, tak jako se to stalo nám v průběhu roku,“ vyzývá druhý organizátor David Gaydečka.

Po celý víkend si mohou návštěvníci užít kromě koncertů také doprovodný program a širokou nabídku jídel i nápojů, od exotických až po tradičně festivalové.

Hudební koncert United Islands of Prague se letos koná 18.-20.6.