Do Michelské ulice se po půl roce znovu vrátí provoz.

Do Michelské ulice se po půl roce znovu vrátí provoz. | foto: Yan Renelt, MF DNES

Do Michelské ulice v Praze 4 se po opravě znovu vrátí auta i autobusy

  • 8
Do zrekonstruované Michelské ulice se po půl roce opět vrátí dopravní ruch. Ve středu tu bude s ranním výjezdem autobusů městské hromadné dopravy obnoven provoz. Termín ukončení oprav se podařilo zkrátit, s prováděním prací se původně počítalo do října.

"Zrekonstruovaný úsek mezi Prostřední a Ohradní ulicí se otevře už 21. září, a to je pro dopravu i obyvatele této oblasti Prahy 4 významné ulehčení. S rekonstrukcí zbylé části Michelské v úseku od Ohradní k ulici U plynárny počítáme v příštím roce," uvedl první náměstek primátora Karel Březina.

S opravami Michelské ulice se začalo letos v dubnu. Jejich součástí byla i výstavba provizorní lávky u mostu přes Botič, ale také provizorní přeložky kabelových sítí, vodovodu a plynovodu. Část Michelské ulice byla po tu dobu zcela uzavřena a autobusová i automobilová doprava byla odkloněna přes objízdné trasy.

"Tato, již druhá etapa rekonstrukce Michelské ulice, zahrnovala rekonstrukci inženýrských sítí, nový povrch vozovky a chodníků a sadové úpravy. Kompletní rekonstrukce by měla být dokončena příští rok," řekl Březina.

Rekonstrukce Michelské je pro Technickou správu komunikací, která je investorem, jednou z nejvýznamnějších akcí. "Tato komunikace již nesplňovala základní požadavky na moderní městskou dopravní tepnu. Její oprava zvýší komfort nejen pro motoristy, ale zároveň sníží hlukovou zátěž pro místní obyvatele," uvedl ředitel TSK Luděk Dostál.