Kruhové divadlo Spirála na pražském Výstavišti.

Kruhové divadlo Spirála na pražském Výstavišti. | foto: Kateřina Šulová, ČTK

Opravy Divadla Spirála se opozdily, soutěž na zhotovitele se musí opakovat

  • 1
Koncem roku měla být hotová plánovaná rekonstrukce Divadla Spirála na Výstavišti v pražské Bubenči. Jenže zatím se ani nezačalo a termín otevření byl posunut o další rok. Stále se hledá zhotovitel rekonstrukce.

Opravu Divadla Spirála schválili pražští radní před dvěma lety, ale ze soutěže na zhotovitele oprav nebyl nikdo vybrán.

„Rekonstrukce divadla Spirála doposud nebyla zahájena, neboť v minulosti z veřejné zakázky na jeho rekonstrukci nikdy nevzešel vítěz, který by rekonstrukci zahájil,“ sdělila mluvčí společnosti Výstaviště Praha Tereza Hajduchová.

Původní soutěž plánovala s rozpočtem okolo 65 milionů korun, ale žádný z účastníků tuto podmínku nesplnil. Nové zadání by podle informací IDNES.cz mělo počítat s rozpočtem okolo sto milionů.

V této chvíli se stále čeká na přepracování zadávací dokumentace a samotná rekonstrukce by měla proběhnout v průběhu roku 2020, kdy by měla být památka také otevřena.

Městská společnost Výstaviště Praha, která areál spravuje, plánuje prostory využít jako multifunkční sál.

„Na výstavišti chybí kultivovaný kulturní sál, proto zde chceme multifunkční prostor, který bude zároveň vybaven technologií umožňující pořádání divadel a koncertů,“ dodal šéf představenstva společnosti Výstaviště Tomáš Hübl.

Prostory Divadla Spirála se veřejnosti uzavřely od povodní v roce 2002. Opětovně měl být objekt otevřen koncem letošního roku.

Původně měla Praha v plánu budovu zbourat, ale poté, co byla cena za demolici odhadnuta na 40 milionů korun, přistoupila k k rekonstrukci objektu.