Na táboře na Rakovnicku zasahovali záchranáři a policie. V nemocnici je osm dětí

  • 112
V rekreačním zařízení Soseň na Rakovnicku zasahovali v pondělí záchranáři a policisté. Účastníci tábora hlásili zažívací potíže, zvraceli a měli průjem, potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Homolová. Lékaři ošetřili deset dětí, osm z nich museli převézt do nemocnic. Příčinu bude prověřovat hygienická stanice, úmyslné zavinění se neprokázalo.

Záchranáři ošetřili celkem deset dětí, převážně náctiletých. Osm z nich transportovali do nemocnic v Kladně, Žatci a pražském Motole.

Všechny děti měly zažívací obtíže, zvracely a měly průjem. Některé měly zvýšenou teplotu. „Všechny děti však byly ve stabilizovaném stavu a nebylo potřeba vyjednávat stabilizovaná lůžka,“ uvedla mluvčí záchranářů.

Co nevolnost dětí způsobilo, se zatím neví. „V tuto chvíli to bude v rámci šetření hygienické stanice,“ dodala Homolová. Na místo vyjížděla i policie, ovšem pouze v rámci spolupráce se záchranáři a prověření situace. „Zjišťovali jsme potenciální úmyslné zavinění, které se neprokázalo,“ sdělila po půl deváté večer portálu iDNES.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Homolová dodala, že všechny děti podstoupily testy na koronavirus na začátku tábora, záchranáři je tedy na místě netestovali. Podstoupí však testy v nemocnici.

Redakce iDNES.cz kontaktovala také Nemocnici Motol, její vyjádření bude mít v úterý dopoledne.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz