Dealer měnil oblečení i účesy, druhý zákazníky prověřoval. I tak je dopadli

  • 2
Policisté minulý týden zadrželi dva dealery, kteří prodávali zejména pervitin kolem Černého mostu v Praze 9. Na oba muže si policie došlápla bezprostředně po prodeji drog. Jeden z dvojice měl u sebe doma navíc i půl milionu korun, část hotovosti tvořily i falešné bankovky.

Prvního dealera, který teprve před rokem opustil výkon trestu za prodej drog, zadrželi kriminalisté v úterý 17. května odpoledne. Tentokrát drogy prodával přímo u sebe doma, nebo za odběrateli docházel do stanic metra. K distribuci využíval také podzemní garáže nedalekého obchodního centra.

Recidivista byl po zkušenosti z minulých zadržení extrémně opatrný a svou „práci“ se snažil důsledně kamuflovat.

„Během dne několikrát měnil oblečení a účesy, aby policisty zmátl, ale to mu nebylo nic platné,“ vysvětlila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté u obviněného doma našli stovky gramů pervitinu, dále marihuanu, hašiš, extázi, váhy, sáčky a další věci potřebné k distribuci. Šestapadesátiletý muž měl v bytě navíc i půl milionu korun. „Mezi hotovostí bylo nalezeno také několik falešných bankovek o nominální hodnotě dva tisíce korun,“ popsala mluvčí.

V Holešovicích se usídlili padělatelé peněz, v kanceláři měli přes milion

Druhého z dvojice zadrželi kriminalisté už o den dříve odpoledne, přímo před jeho bytem v Praze 9. Muž během týdne prodal více než sto gramů pervitinu, a to hlavně zákazníkům, které znal dlouhodobě a prověřil si je.

„Prodejem drog financoval osmačtyřicetiletý muž svůj nákladný životní styl. Při zadržení měl u sebe obviněný téměř sto gramů vysoce kvalitního pervitinu. Následnou odbornou expertizou bylo zjištěno, že se jednalo o pervitin s účinnou látkou téměř 78 procent,“ uvedli policisté.

Při domovní prohlídce kriminalisté objevili sáčky, váhy, pervitin, hotovost, mobilní telefony a další věci potřebné distribuci drog.

Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.