Na parkovišti na Opatově opět hořela auta, policie prověřuje úmysl

  • 19
V pražském Opatově hořelo před půlnocí několik zaparkovaných aut. Podle prvotních informací v nich žili bezdomovci. Zatím není jasné, zda požár někdo založil úmyslně, ale na stejné místo vyjížděli hasiči kvůli takovému požáru už dvakrát.

Na parkoviště v ulici Nad Opatovem přijely v neděli krátce po jedenácté hodině večer dvě jednotky hasičů.

„Požár několika osobních vozidel hasiči likvidovali tlakovou vodou, jedním C proudem a v dýchací technice,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Oheň hasiči dostali pod kontrolu půl hodiny od příjezdu.

Příčinu požáru budou zjišťovat na místě kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů.

„Zjištěné okolnosti na místě nasvědčují tomu, že za požárem stojí žhář. Policisté také musí pracovat s faktem, že na této adrese zapálil neznámý pachatel úmyslně vozidla již potřetí,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle informací z místa shořela dvě auta a žár poškodil další dvě. Stejně vypadal požár v polovině května, během kterého shořela dvě odstavená vozidla, ve kterých přespávali bezdomovci (viz Požár poškodil v Praze čtyři auta, jedno z nich nejspíš někdo zapálil). Další takový požár byl na Opatově loni v dubnu (o loňském požáru zde).

Na parkovišti je ještě několik odstavených aut, která jsou plná věcí a zřejmě je někdo obývá.

Případ policie šetří jako poškození cizí věci, za který hrozí až jeden rok vězení. Podle kriminalistů se způsobená škoda vyšplhala na sto tisíc korun.

Požár v ulici Nad Opatovem v květnu:

18. května 2018