VIDEO: Muž ukradl z auta batoh, vypátrat se ho podařilo díky cyklistovi

  • 11
V pražské Divadelní ulici si všiml cyklista muže, který rozbil okno zaparkovaného auta a vzal z něj batoh. Zloděj z místa odešel, ale policisté po něm hned začali pátrat a ještě tentýž den jej dopadli.

Muž batoh z auta ukradl ve středu před devátou hodinou večer. Cyklista, který jel zrovna kolem a krádež viděl, policistům poskytl jeho přesný popis i informaci, že odešel k Vltavě směrem ke Karlovým lázním.

„Operátor za pomoci městského kamerového systému následně zjistil, že muž nasedl u Národního divadla do černého taxi a odjel neznámo kam. Policisté vozidlo po několika minutách dostihli a zastavili,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Zloděj už v autě nebyl. Taxikář policistům řekl, že jej odvezl do Jeseniovy ulice a muž poté zamířil k vrchu Parukářka.

„Policejní hlídka tak pátrání směrovala právě do těchto míst a začala prohledávat okolí, kde kolem 22. hodiny podezřelého nalezla a zadržela,“ dodal Rybanský.

Osmačtyřicetiletého muže policie obvinila z krádeže, poškození cizí věci a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože je z území Prahy až do roku 2024 vyhoštěn. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.