Čtyři mrtví včetně dětí v domě u Prahy. Tři vraždy a sebevražda, uvedla policie

  • 257
V rodinném domě u Prahy byli nalezeni čtyři mrtví lidé. Policie událost šetří jako rodinnou tragédii, trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Mezi mrtvými jsou i dvě děti. Na místě jsou vyšetřovatelé a znalci.

Neštěstí se stalo v okrese Praha-východ. Podle informací iDNES.cz se událost stala v obci Měšice.

„Jde o nález čtyř osob bez známek života, v současné době na místě intenzivně pracují středočeští kriminalisté, výjezdová skupina a znalci. Zjišťujeme, zda osoby nezemřely násilnou smrtí,“ řekla iDNES.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Později uvedla, že v domě se našli dva dospělí a dvě děti. „S největší pravděpodobností se jedná o trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Nařídili jsme soudní pitvu, která nám objasní, za jakých okolností všichni zemřeli,“ doplnila.

Podle informací z místa obyvatele domu nikdo z oslovených lidí v okolí neznal a blíže se s nimi nestýkal. Policie a hasiči do domu vstoupili násilně na základě telefonátu. Volající uvedl, že má obavu o osud jeho obyvatel.

Podle ČTK šlo právě o jedny ze sousedů, kteří tvrdili, že rodinu dlouho neviděli.

Letošní vícenásobné vraždy v rodinách

25. dubna 2022 - Jednatřicetiletý muž podle policie v rodinném domě v Loučce na Vsetínsku usmrtil svou o rok starší ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté podle zjištění policie nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch domu. Obviněn byl ze čtyřnásobné vraždy, muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

29. dubna 2022 - Devětadvacetiletý muž v Kostelci na Hané na Prostějovsku zabil tři lidi, šlo o jeho bratra, sestru a otce. Podle policie obviněný členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Muž se k činu doznal.

13. června 2022 - Podle policie jednatřicetiletý muž, profesionální voják, zastřelil v rodinném domě v Javornici na Rychnovsku o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe. Motivem jeho činu byly zřejmě rodinné problémy.

3. srpna 2022 - Policie zasahovala v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, kde zemřeli při násilném trestném činu čtyři lidé, dva dospělí a dvě malé děti. Podle policie devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti. Poté zbraň obrátil proti sobě. Muž pracoval jako strážník, žena byla policistka. Policie případ předběžně kvalifikovala jako trojnásobnou vraždu.

,