Čtveřice mužů vyloupila zlatnictví, odnesli si tři sta tisíc v hotovosti

  • 7
Čtveřice maskovaných mužů zorganizovala v únoru přepadení zlatnictví poblíž Václavského náměstí. Přestože nešlo vše podle plánu, odnesli si s sebou tři sta tisíc korun v hotovosti. Policie po lupičích stále pátrá a žádá veřejnost o pomoc.

Lupiči si vytipovali zlatnictví v pasáži Jiřího Grossmana, poblíž Václavského náměstí.

U zadního vchodu si krátce před devátou hodinou ráno počkal jeden z nich na zaměstnance a chtěl se spolu s ním dostat do provozovny. Jenže, muž se na lupiče vrhnul a ulomil tlumič u jeho zbraně.

„Střet sice trval pouhých několik desítek vteřin, ale i to bylo dost na to, aby se lupič zmocnil přibližně tří set tisícové hotovosti, kterou měl pokladník připravenou k odnosu do banky, jakožto tržbu z předchozích dnů,“ popsal průběh loupeže mluvčí police Tomáš Hulan.

Ze zlatnictví přitom mělo zmizet mnohem více, než „jen“ hotovost. Podle původního plánu se do prodejny měli dostat celkem tři maskovaní muži, ale díky systému samozavíratelných dveří stihl dovnitř proniknout pouze jeden.

Po krátké šarvátce utekl zloděj s hotovostí a se svými dvěma kolegy na ulici, kde je už čekal jejich řidič v zaparkovaném autě.

Prošetřováním policisté zjistili, že každý ze čtveřice mužů na místo přicházel individuálně. Řidič se na místě nacházel dokonce hodinu před akcí. A vybavil je také černými cestovními taškami.

Po loupeži odjeli ve stříbrném combi Volvo Opletalovou ulicí na domluvené místo.

„Zloději si to namířili do ulice Ke Karlovu, kde své vozidlo odstavili, a jako správní gangsteři ho vystříkali hasicím přístrojem, aby zamaskovali všechny stopy. Poté přestoupili do připravené červené Škody Octavie combi a odjeli neznámo kam,“ dodal Hulan.

Kriminalistům se se podařilo zajistit řadu záběrů z bezpečnostních kamer, na kterých je zachycena celá skupina. Policisté žádají veřejnost o jakékoliv informace ohledně případu, lidé mohou kontaktovat policii na lince 158.