Masarykův tábor YMCA u Soběšína, kde policisté pátrají po dvou pohřešovaných chlapcích. (6.8.2020) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Hledaní chlapci na Kutnohorsku zemřeli, napsala matka jednoho z nich

  • 169
Tragický konec má nejspíš pátrání po dvou chlapcích na Kutnohorsku. Matka jednoho z nich oznámila v pátek večer na Facebooku jejich úmrtí. „Vyhasly dva mladé životy,“ napsala. Policie však nalezení těl odmítla, pátrání podle ní neskončilo. Nezvěstné hledala v okolí řeky Sázavy od čtvrtečního odpoledne, po mladících následně vyhlásila celostátní pátrání.

Mluvčí středočeské policie Michaela Richterová v pátek večer úmrtí chlapců či konec pátrání odmítla.

„Ani chlapci, ani v tom horším případě jejich těla dosud nebyla nalezena. Pátrání skončilo pouze pro dnešní den, zítra bude opět pokračovat. Žádná nová informace k tomu není,“ sdělila na dotaz portálu iDNES.cz.

Z dalších komentářů maminky pod svým příspěvkem na Facebooku vyplývá, že už nevěří nalezení chlapců v pořádku. Podle ní tomu odpovídá skutečnost, že se na břehu našly jejich osobní věci. Napsala, že v sobotu se už budou hledat těla mladíků.

„Nedokážu říct, co ji k napsání statusu mohlo vést, samozřejmě je to nešťastná událost. Mohu ujistit, že v případě jakékoliv změny budeme veřejnost okamžitě informovat,“ řekla Richterová.

Po chlapcích policisté pátrali ve čtvrtek od půlnoci do 15 hodin odpoledne, celostátní pátrání vyhlásili ve čtvrtek večer. Do terénu se vrátili v pátek, zapojil se vrtulník i drony. V sobotu pomohou i potápěči z Prahy a psovodi se speciálně vycvičenými psy, kteří dokáží hledat i pod vodní hladinou.

Chlapci se ztratili u letního tábora Masaryk, který provozuje křesťanské sdružení mládeže YMCA. Tábor leží přímo u řeky Sázavy nedaleko Soběšína. Jejich zmizení oznámil kamarád, podle něhož se šli do řeky koupat a už se nevrátili.

Podle správce tábora je v blízkosti mělká a stojatá voda a zatím se tam nikdo neutopil. Policie ale upozorňuje, že řeka může být velmi zrádná i na místech, kde by to na první pohled nikdo nečekal.

6. srpna 2020