Ve výstupu z metra ve stanici Můstek se zasekly eskalátory a daly se do protipohybu. Několik cestujících se zranilo. (27.11.2014) | foto: Petr Topič, MAFRA

Eskalátor na Můstku se rozjel opačně. Lidé popadali a zranili se

  • 286
Tři ženy se krátce po poledni zranily na eskalátorech ve stanici metra Můstek. Během jízdy se totiž jedny schody zastavily a pak se z ničeho nic daly do protipohybu. Podle dopravního podniku šlo o technickou závadu.

Nehoda se stala krátce před čtvrt na jednu ve vestibulu vedoucím od výstupu ze stanice Můstek ve směru na Jungmannovo náměstí.

„Prostřední ze tří eskalátorů jedoucí směrem nahoru se prudce zastavil a poté o kus popojel opačným směrem,“ řekl iDNES.cz mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl. „Šlo zřejmě o technickou závadu,“ dodal mluvčí.

Cestující, kteří náhlou změnu pohybu schodů nečekali, na jedenáctimetrovém eskalátoru popadali, tři z nich se zranili.

„Zraněny byly tři ženy, byly zavaleny lidmi stojícími před nimi. Utrpěly zhmožděniny různých částí těla - hlavy, končetin a hrudníku. Po akutním ošetření byly následně převezeny jedna do Všeobecné fakultní nemocnice, další dvě do nemocnice Na Františku,“ řekla iDNES.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Výstup z metra byl až do odvolání uzavřen. Co bylo přesnou příčinou nehody, policie a dopravní podnik vyšetřují.

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana se policie případem bude zabývat, až podle výsledků komisní prohlídky eskalátoru.