Policie shání řidiče alternativního taxíku jako svědka přepadení benzinky

  • 3
Pražští kriminalisté hledají v souvislosti se sérií loupežných přepadení čerpacích stanic důležitého svědka. Jde o partnerského řidiče společnosti Bolt, který měl v danou dobu řídit černou Škodu Superb kombi, upřesnil policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Detektivové druhého policejního obvodu vyšetřováním této závažné trestné činnosti zjistili, že právě jeho služeb využili teď již zadržení muži, kteří si ho objednali 25. prosince (loňského roku) kolem půl desáté ráno prostřednictvím mobilní platformy Bolt, aby je dovezl na určené místo,“ sdělil mluvčí.

Podle Rybanského řidič dvojici naložil v oblasti ulic Seydlerova, V Hůrkách, Petržílkova či přilehlém okolí v oblasti Prahy 5, poté je dovezl do ulice Prokopových, kde kolem desáté hodiny dopoledne zastavil. 

„Jeden z pasažérů z vozidla vystoupil a odešel směrem k nedaleké čerpací stanici v pražských Košířích v ulici Radlická. Vstoupil do prostoru čerpací stanice a vyčkal, až odejde poslední zákazník. Ihned poté namířil na zaměstnankyni krátkou střelnou zbraň, vlezl za prodejní pult, kde vzal z pokladny finanční hotovost a také kovový trezorek. Následně čerpací stanici opustil a vrátil se zpět k vozidlu,“ doplnil mluvčí. 

Řidič, který o mužově počínaní nic netušil, pak dvojici mužů po asi deseti minutách čekání odvezl směrem na Smíchov, a to přes ulice Řeporyjskou a Karlštejnskou.

Zásahovka zadržela lupiče, kteří přepadli čerpací stanici na Žižkově

Policie se tak obrací na zmiňovaného řidiče, kterého vnímá jako důležitého svědka celé události, aby se přihlásil na kteroukoli policejní služebnu, nebo zavolal přímo na linku 158. Svým svědectvím by totiž mohl pomoci k řádnému objasnění věci.

Policie se s žádostí o pomoc obrací rovněž i na širokou veřejnost: „Pokud máte informace, které by vedly k vyhledání řidiče nebo dokonce k jeho ztotožnění, kontaktujte taktéž prosím linku 158. Děkujeme.“

Od prosince má dvojice na svědomí šest loupežných přepadení

Z loupeží jsou podezřelí dva cizinci ve věku 35 a 37 let.

„Od poloviny prosince (loňského roku) mají na svědomí šest loupežných přepadení,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že šlo o přepadení benzinek v Malešické, Strakonické, Radlické a Veselské ulici.

Kromě toho byli oba cizinci loni na území České republiky několikrát v rukách policie kvůli majetkové trestné činnosti. „Starší z dvojice byl už v minulosti odsouzen v Lotyšsku k jedenáctiletému trestu odnětí svobody za sérii loupeží,“ podotkla policejní mluvčí.