ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Lánský, MAFRA

U nové stanice metra D Nové Dvory vznikne padesát městských bytů

  • 17
Poblíž plánované stanice metra D Nové Dvory vzniknou městské byty. V přípravě projektu pokračuje Pražská developerská společnost (PDS), která má výstavbu obecních nemovitostí na starosti.

„Území je v souladu s územním plánem a v souladu se zpracovávanou a projednávanou územní studií,“ říká k projektu náměstek pro oblast územního rozvoje a územního plánu Petr Hlaváček (za TOP 09).

Město proto může rovnou začít s přípravou projektové dokumentace, která by měla být hotová na konci příštího roku. Díky výstavbě by mělo v lokalitě vzniknout asi padesát bytů za 191 milionů korun.

S městskou výstavbou v lokalitě počítá i územní studie oblasti Nové Dvory, která vzniká také v souvislosti se stavbou nové stanice metra.

U budoucí dopravní stavby může vzniknout nová čtvrť i místa pro rekreaci a sport. Území, kterým se studie zabývá, leží ve dvou městských částech, v Praze 12 a v Praze 4. Na začátku roku 2022 má město připravovanou studii projednat.

Kromě bytů v Nových Dvorech PDS také plánuje výstavbu na městských pozemcích v různých lokalitách metropole. Například ve spolupráci s Prahou 5 by v Radlické ulici mělo vzniknout až 266 nových družstevních bytů.

„Spolupracujeme i s dalšími městskými částmi, kde připravujeme rovněž založení bytových družstev. Ve fázi příprav jsme momentálně s městskou částí Praha 12 a zájem projevily i Praha 10, Praha 13 a Praha 8,“ vysvětluje radní pro oblast legislativy a podpory bydlení Hana Kordová Marvanová (za STAN).

Dům v Radlické by měl mít po dokončení v příštích letech hrubou podlažní plochu zhruba 20 tisíc metrů čtverečních.