Od hořící popelnice vzplála fasáda hotelu v Berouně. (23. května 2021)

Od hořící popelnice vzplála fasáda hotelu v Berouně. (23. května 2021) | foto: HZS Středočeského kraje

V Berouně vzplála od hořící popelnice fasáda hotelu, škoda je 15 milionů

  • 5
Škodu asi 15 milionů korun způsobil noční požár fasády hotelu v centru Berouna. Oheň se rozšířil z přistavené popelnice a dosáhl do čtvrtého patra. Zničil i auto stojící u objektu. Z budovy hasiči evakuovali devět lidí, nikdo se nezranil. Hotel byl silně zakouřený.

Středočeští hasiči o požáru v zadním traktu hotelu z ulice Karly Machové dostali zprávu v neděli kolem 23:30. „Oznamovatel ohlásil požár popelnice, od které začala hořet fasáda budovy a také v těsné blízkosti zaparkované osobní vozidlo,“ uvedl mluvčí Ladislav Holomčík.

Hasiči podle něj na místo přijeli po pár minutách, plameny už se v té době šířily po fasádě až do čtvrtého patra.

„Silným žárem popraskaly v zasažené části budovy výplně oken, především ve spodních podlažích. Z objektu se podařilo evakuovat osm hostů a jednoho zaměstnance hotelu. Všichni vyvázli bez zranění,“ doplnil Holomčík.

Zasahovali profesionální hasiči z Berouna a dobrovolní z obcí Chyňava a Králův Dvůr. Požár lokalizovali ještě před půlnocí, vzhledem k silnému zakouření objektu ve všech patrech na odvětrání použili přetlakové ventilátory.

Krátce po 01:30 odvětrávání ukončili a ohlásili operačnímu středisku závěrečnou likvidaci požáru. „Podle předběžného odhadu vznikla požárem škoda asi za 15 milionů korun. Bleskovým zásahem hasiči uchránili majetek v částce 100 milionů,“ napsal Holomčík.

,