Pod barrandovskou estakádou má vyrůst největší skatepark v Česku. Takto místo...

Pod barrandovskou estakádou má vyrůst největší skatepark v Česku. Takto místo vypadalo v září 2022. | foto:  Petr Topič, MAFRA

Praha Mekkou skateboardingu. Pod barrandovskou estakádou se bude sportovat

  • 16
Ambiciózní sportovní projekt má v plánu Praha 5. Pod barrandovskou estakádou vznikne skateboardový park „Katedrála“. Majitelkou pozemků určených pro stavbu je bývalá první dáma Dagmar Havlová.

„Největší skateboardingový park v Česku, kde najdou vyžití stovky sportovců, a který bude umožňovat i mezinárodní soutěže. Bude pro nejen pro skateboardisty, ale samozřejmě i pro bruslaře a koloběžkáře,“ řekl David Dušek (STAN), radní Prahy 5, který projekt inicioval. Park má uspokojit rostoucí poptávku pro sportoviště tohoto typu.

Majitelkou pozemků, které dosud neměly využití a obývalo je jen několik bezdomovců, je bývalá první dáma Dagmar Havlová. Ta v pondělí podepsala s Prahou 5 Memorandum o záměru sportovní park postavit, radnice začala jednat i se spoluinvestory.

„Praha 5 si velice váží ochoty Dagmar Havlové zásadním způsobem přispět k rozvoji atraktivních sportovních odvětví jako je skating,“ říká David Dušek.

Havlová šla do spolupráce zejména právě kvůli Duškovi. „Znám ho od jeho dětství, protože jeho rodina z prostředí disentu patřila do blízkého okruhu mého manžela. Je tedy pro mě zárukou projektu,“ komentovala bývalá první dáma a dodala, že Praha 5 skutečně potřebuje více venkovních sportovišť.

Název budoucího skateboardového svatostánku „Katedrála“ vznikl na základě mohutné betonové klenby zespoda mostu, který se nad prostorem budoucího sportovního parku klene. Zatím není jasné, kdy přibližně se park začne stavět.