Dopravu na D1 u Průhonic zkomplikovaly dvě nehody ve směru na Prahu

  • 10
Dvě nehody v sobotu odpoledne zkomplikovaly dopravu u Průhonic na dálnici D1 ve směru na Prahu. Na šestém kilometru dálnice se srazily dva osobní automobily, jen o chvíli později se to samé stalo i na osmém kilometru.

„Autonehoda na šestém kilometru dálnici D1 uzavřela, po chvíli však byl jeden z pruhů zprůjezdněn,“ uvedla policejní mluvčí Martina Císařová. Brzy poté, kolem 17:30 však silnici uzavřela další nehoda, tentokrát na osmém kilometru. Po asi 15 minutách však byla znovu dálnice plně zprůjezdněna.

Nehoda na 6. km dálnice D1

Na šestém kilometru narazil osobní automobil do bariéry, následně do něj nabouralo druhé vozidlo. Při nehodě utrpěl jeden cestující vážné zranění, na místě zasahovali záchranáři.

„Muž utrpěl vážné poranění krční páteře, převezli jsme ho do nemocnice,“ uvedl mluvčí středočeských záchranářů Petr Vachtl. Policisté vyloučili požití alkoholu, příčinu nehody teprve vyšetřují.

Na osmém kilometru se ve stejném směru jen o chvíli později srazila další dvě osobní auta. I tam záchranáři ošetřovali muže s poraněním krční páteře.

Místa nehod

Místa nehod

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz