Auto v Kladně dostalo smyk a srazilo ženu na přechodu. Náraz nepřežila

  • 20
V úterý večer usmrtilo v kladenské ulici Milady Horákové auto ženu, která tam přecházela silnici. Auto po nehodě nabouralo do kamenné zídky a závory a převrátilo se na střechu, žena zraněním na místě podlehla.

„Řidič jedoucí s osobním vozidlem značky VW Passat ve směru od vlakového nádraží pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Auto dostalo smyk a vjelo do protisměru, kde narazilo do sloupku dopravního značení a do šestadvacetileté chodkyně, která stála na přechodu pro chodce.

„Záchranáři na místě okamžitě zahájili resuscitaci, i přes veškerou jejich snahu však žena zraněním na místě podlehla,“ uvedla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Řidič byl bez viditelných poranění, lékaři ho ale preventivně převezli do kladenské nemocnice na vyšetření.

Auto po střetu ještě nabouralo kovový kontejner, který se rozjel a poškodil zaparkované auto značky Kia, a narazilo i do kamenné zídky a závory. Poté se převrátilo na střechu a jela pro něj odtahová služba. Šestačtyřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce a k testu na drogy, obojí vyšlo negativně.

Silnice byla po několik hodin obousměrně uzavřena. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Vzniklá škoda na vozidlech a okolního majetku byla předběžně vyčíslena na necelých 130 tisíc korun.