Řidič pod vlivem drog nedal přednost, druhé auto skončilo na střeše

  • 14
Automobilovou i tramvajovou dopravu v pražských Strašnicích zkomplikovala ve čtvrtek večer nehoda dvou osobních vozidel. Po střetu skončilo jedno z aut na střeše na tramvajovém pásu. Později se ukázalo, že řidič, který do vozu naboural, byl pod vlivem drog a navíc neměl ani řidičské oprávnění.

Nehoda byla policii nahlášena krátce před devátou, stala se na křižovatce ulic Průběžná a Na Hroudě.

„Řidič audi vyjel z vedlejší ulice na hlavní, kde se střetl s vozem Fiat Multipla, které bylo odmrštěno a skončilo na střeše na tramvajovém pásu,“ sdělila iDNES.cz policejní mluvčí Iveta Martínková.

Oba řidiči byli se zraněním převezeni do nemocnice. „Záchranáři na místě ošetřili dva lehce zraněné muže, kteří byli posléze převezeni na další vyšetření na traumacentrum vinohradské nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranné služby Dominik Horn.

Ještě předtím u nich ale policisté provedli orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U dvaadvacetiletého řidiče audi však vyšel pozitivně test na drogy.

„Navíc se ukázalo, že neměl ani řidičské oprávnění,“ doplnila Martínková.

Vyprostit auto z tramvajového pásu musel jeřáb. „Práce ztěžovaly troleje, odstranit následky dopravní nehody se podařilo v půl jedné v noci,“ dodala Martínková.

Silnice byla pro auta uzavřená, tramvajové linky 22 a 26 v úseku Strašnická a Nádraží Hostivař nejezdily a byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Bližší okolnosti nehody nyní vyšetřuje policie.