ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

U Benešova se srazilo auto s autobusem, na místě jeden mrtvý a tři zranění

  • 9
Jeden člověk zemřel, další tři lidé včetně dvou dospívajících se zranili při nehodě auta a autobusu v Mariánovicích u Benešova. Nehoda se stala odpoledne na kruhovém objezdu. Řidiči kvůli ní museli na objízdnou trasu, kde se tvořily kolony.

Nehoda se stala v neděli krátce před 15. hodinou na kruhovém objezdu v Benešově-Mariánovicích.

„Došlo ke středu osobního automobilu s autobusem a ke zranění čtyř osob. Jedna z nich při převozu zemřela,“ řekl iDNES.cz policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Byla nařízena soudní pitva.

Záchranáři ošetřili po nehodě dva dospívající, kteří cestovali v autobusu. „Byli s lehkým zraněním převezeni na chirurgii do Benešova,“ uvedla jejich mluvčí Petra Homolová.

V autě cestoval starší manželský pár. „Paní byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Motol se středně těžkým poraněním hrudníku a pánve. Byla při vědomí a stabilizovaná,“ dodala s tím, že její manžel zemřel. Bližší okolnosti nehody nechtěli policisté zatím komentovat.

Web dopravniinfo.cz uvádí, že místo nehody bylo načas obousměrně uzavřeno, později řidiči mohli projet alespoň směrem na Tábor. Na objízdné trase vedoucí přes Benešov se ale ještě před 17. hodinou tvořily dlouhé kolony.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz