Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilá žena v Příbrami si vyšlápla na policisty. Létaly nadávky i plivance

  • 2
Příbramská policie obvinila čtyřiadvacetiletou ženu, která je o víkendu napadla. Když zasahovali proti dvěma výtržníkům, zasypala nadávkami a plivanci. Při zadržení následně přidala i kopance, teď jí hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Ženinu agresivitu v neděli v noci odstartoval zásah policistů v ulici S. K. Neumanna proti jejímu o sedm let staršímu kamarádovi.

Ten společně s ní a dalším výtržníkem krátce před tím ukopli osm zpětných zrcátek u zaparkovaných aut a poničili tři dopravní značky, čímž způsobili škodu 40 tisíc korun.

"Žena se snažila hlídce zabránit v zadržení svého kamaráda. Jednoho policistu kopla do oblasti kyčle a následně na něj dvakrát plivla, vše ještě okořenila vulgárními nadávkami," popisovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Když ji vzápětí druhý z mužů zákona vyzval k prokázání totožnosti, nejenže jeho výzvu odmítla, ale chtěla ho udeřit kabelkou, a poté mu dala ránu otevřenou dlaní do hlavy.

Proto jí policisté nasadili pouta a odvezli na služebnu. "Ani při převozu ale svého agresivního chování nezanechala. Opakovaně bouchala loktem do okénka služebního vozidla. Eskortující policistku pak kopla do hrudníku a také na ni plivla," dodala mluvčí.

Žena byla obviněna z přečinu násilí proti úřední osobě a výtržnictví a hrozí jí až čtyřleté vězení.