Rozhodčí uklidňuje výměnu názorů mezi Radkem Dudou (vlevo) z Plzeně a sparťanem...

Rozhodčí uklidňuje výměnu názorů mezi Radkem Dudou (vlevo) z Plzeně a sparťanem Petrem Kumstátem. | foto: ČTK

Hokejisté se vrací do Prahy bez bodů. Slavia se Spartou venku zaváhaly

  • 0
Obhájce titulu proti vedoucímu týmu tabulky hokejové extraligy. Zápas Plzně se Spartou měl náboj, přilákal diváky... A rozhodl ho jediný gól. Ten dal plzeňský Tomáš Vlasák 11 minut před koncem.

"Rychlý, agresivní hokej a výborná kulisa k tomu. Byl to kvalitní zápas," hodnotil navzdory gólové "dietě" trenér Sparty Josef Jandač. "Jakmile to bylo přes půl zápasu 0:0, bylo jasné, že asi právě jedna trefa rozhodne."

Ale nemuselo to tak být. Na každé straně totiž rozhodčí jednu branku neuznali. "Já přehled neměl, bylo to daleko," vrátil se Jandač k situaci, kdy puk dostal do branky Jaroslav Hlinka a Sparta mohla vést. "To prostě musí vidět a určit videorozhodčí. My jen reklamovali, že pokud byla posunutá branka, tak úmyslně."

"Já byl přesvědčený, že gól bude platit," říkal kapitán Tomáš Rolinek. "Už jsem se radoval. Ale videorozhodčí tam něco viděl a nám nezbývá než to respektovat. Každopádně to ale byl parádní zápas."

S tím souhlasil i Jandač. "Z nás se dělá favorit, ale Plzeň je ohromně silná, vždyť doma prohrála v základní hrací době jediný zápas," upozornil. "Takové utkání nám dá daleko víc než třeba Chomutov, kdy vyhrajeme 9:0. To se baví fanoušci, ale nám to nic moc nepřinese."

Slavii znovu nevyšel začátek

Sparťanům porážka nevzala průběžné první místo v tabulce, zato pro Slavii je každá prohra komplikací v boji o play-off. Zvlášť když ji ještě čeká pět zápasů v řadě na hřištích soupeřů.

V Pardubicích se při porážce 1:3 znovu potvrdilo, že slávisté v poslední době nezvládají začátky zápasů. Stejně jako v Litvínově a v Brně první třetinu prohráli – a to pro ně mělo fatální důsledky.

"Do zápasu jsme šli hodně nepřipravení. První třetina od nás byla špatná, v podstatě rozhodla o utkání," věděl asistent trenéra Růžičky Ondřej Weissmann. "Pak jsme srovnali krok, ale bohužel jsme to nestačili otočit."

Podobný názor měl i útočník Jan Stránský. "Špatně chodíme do začátků zápasů, přitom si to vždycky říkáme," kroutil hlavou. "Soupeř nás drtí a dostáváme góly. Od toho se odvíjí celý zápas."

Teď už slávisté nemají na co čekat – pokud chtějí hrát vyřazovací část, musí začít bodovat. To sparťané mohou být v klidu: vždyť v čele tabulky mají pořád náskok šestnácti bodů...