Café Záhorský. Lenčino oblíbené místo na snídani, oběd, kávu i práci. V létě lze okna vytáhnout a propojit kavárnu s děním na ulici Dejvická. Scházejí se tu celé Dejvice, kavárna často pořádá různé kulturní akce, výstavy a malé koncerty. Útulný prostor získal v roce 2015 cenu Interiér roku ve všech kategoriích. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Boxující modelka si užívá pražskou vesnici. A chystá se na olympiádu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Dejvice vnímají Pražané jako luxusní rezidenční čtvrť, rezidenti ji popisují spíš jako vesnici, kde všichni vědí, kdo je kdo. Lenku Kardovou poznají už na dálku podle její cihlové Škody 105. Místní ji mají spojenou hlavně s tréninky.Tipněte si, v jakém sportu Lenka soutěží.

Nenechte se zmást prvním dojmem. Lenka Kardová je jedna z nejúspěšnějších tuzemských ženských boxerek a po vážném zranění se vrací do zápasů a usiluje o metu největší – start na letních olympijských hrách v roce 2020. K boxu ji přivedl kamarád před deseti lety, když procházela složitým životním období. „Potřebovala jsem se vybít, rozptýlit, zapomenout na starosti a box se stal perfektním útočištěm. Chodila jsem trénovat každý den po škole a mezi brigádami,“ vzpomíná Lenka Kardová na dobu, kdy v Českých Budějovicích studovala Zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se