Útočníci muže po útoku nechali v lese s tím, že si pro něj přijdou za den nebo za dva. Ilustrační snímek

Útočníci muže po útoku nechali v lese s tím, že si pro něj přijdou za den nebo za dva. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Pomsta zloději. Dva muži ho zbili a v poutech nechali v lese u stromu

  • 121
Drsnou pomstu vymysleli pro mladého zlodějíčka dva muži ze Sušicka. Nenechavec jednomu z nich vykradl provozovnu a tak ho zavřeli do kufru auta a odvezli do lesa, kde ho přivázali ke stromu, zbili obuškem a nechali osudu. Policie už oba výtečníky obvinila z loupeže.

Dva dvaatřicetiletí pachatelé ze Sušicka si na dvaadvacetiletého mladíka počkali 24. února před osmnáctou hodinou u vlakového nádraží v Sušici.

Tady ho pod pohrůžkou násilí přinutili, aby vlezl do kufru jejich peugeota a odvezli ho do lesa za Sušici směrem na Rabí. Tady mu jeden z útočníků nasadil pouta a připoutal ho ke stromu. Muži pak mladíka okradli o peníze z peněženky a vysypali tabák, který měl u sebe.

"Dále jeden z mužů poškozeného udeřil desetkrát obuškem do nohou, druhý přes záda a chtěl čtyři přenosné počítače nebo dvacet tisíc korun za vykradený objekt," popsala mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Útočníci pak mladíkovi řekli, že si pro něj přijdou tak za den nebo za dva a z místa ujeli. "Poškozenému se ale podařilo se vyprostit z pout a odešel pěšky do Klatov a případ oznámil na oddělení policie," řekla Ladmanová.

Mužům nyní hrozí za loupež až deset let vězení. Na případ jako první upozornil Deník.