Muži ze stavby železnice nesli dva batohy plné součástek. Na policejní stanici

Muži ze stavby železnice nesli dva batohy plné součástek. Na policejní stanici je museli vysypat. | foto: MP Plzeň

Stavba koridoru přilákala zloděje, v batohu odnášeli součásti kolejiště

  • 33
Dva nervózní muži obtěžkaní napěchovanými batohy neušli pozornosti plzeňských strážníků v Purkyňově ulici v Plzni. Záhy se ukázalo, že oba nesou na zádech součástky ze stavby nové železnice v nedaleké Prokopově ulici. Materiál podle všeho ukradli.

"Muži kráčeli v pátek Purkyňovou ulicí a nesli objemné batohy. Jakmile spatřili strážníky, viditelně znervózněli," popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci proto muže vyzvali, aby jim ukázali, co nesou. "V batozích měli součásti kolejiště jako například podložky pod kolejnice, spojovací patky kolejnic, šrouby a podobně," uvedla Pužmanová.

Sedmadvacetiletý Plzeňan a jeho o něco mladší společník tvrdili, že vše vzali ze staveniště železničního koridoru mezi Prokopovou ulicí a jižním nádražím ČD. Dokonce uvedli, že k tomu měli svolení jednoho ze zaměstnanců stavební firmy.

Strážníci ale na staveništi nenašli nikoho, kdo takový souhlas mohl dát. Případ si proto převzali k dalšímu vyšetřování státní policisté. 

Rozsáhlá modernizace železničního uzlu v Plzni za 942 milionů korun začala na konci března a vyžádá si řadu dopravních omezení a uzavírek. Zahrnuje opravy kolejí i stavby nových železničních mostů.