Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Na dveře bytu bušil pořezaný muž, krvavé stopy vedly o dvě patra výš

  • 10
Dramatickou noc zažila žena bydlící v bytovém domě v Plzni-Lochotíně. Pozdě večer slyšela bouchání na dveře bytu. Když je otevřela, uviděla muže celého od krve. Všude na chodbě navíc byly krvavé šmouhy. Ty pak policisty zavedly k bytu o dvě patra výš, kde spal jiný muž.

„Když jednatřicetiletá žena minulý pátek krátce po půl jedenácté v noci uslyšela bouchání na dveře svého bytu, netušila, co spatří. Neznámý mladý muž byl celý zakrvácený, měl hlubokou řeznou ránu na ruce a pomalu ztrácel vědomí,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Hana Štefflová.

Žena nezaváhala a okamžitě vše oznámila na tísňovou linku policie. Na místo hned vyrazilo několik hlídek, které poskytly první pomoc zraněnému muži a zavolaly záchranku. Zraněný kvůli ztrátě velkého množství krve přestal komunikovat.

„Poté začali policisté zjišťovat, co se v domě odehrálo. Práci jim usnadnily krvavé stopy a šmouhy, které od bytu oznamovatelky ve čtvrtém patře vedly o dvě patra výše,“ popsala mluvčí.

V šestém patře pak policisté u jednoho z bytů spatřili otevřené dveře. Když viděli, že nejen schodiště a chodba před bytem jsou potřísněny krví, ale že i vstupní dveře do bytu a předsíň jsou silně zakrváceny, vstoupili dovnitř.

Byl opilý, tak s řeznou ránou odešel

„V bytě pak v jednom z pokojů nalezli spícího muže. Toho vzbudili a vzápětí se od něj dověděli, že toho večera v obydlí popíjel se dvěma svými kamarády. V rámci bujarého večera jim hrdlem proteklo několik litrů piv, ale i tvrdý alkohol jako rum a vodka,“ vyjmenovala Štefflová.

Muž byl ve stavu těžké opilosti, nadýchal 2,73 promile. Policistům tak jen vypověděl, že usnul a víc si nepamatuje. Podobně vypovídal i třetí popíjející, kterého policejní hlídka pro změnu našla spát na schodech ve druhém patře domu. Ten navíc nadýchal závratných 5,39 promile.

„Dalším provedeným šetřením policejní hlídky zjistily, že během zábavy nejmladší z mužů, dvaadvacetiletý mladík, z legrace udeřil pěstí ruky do skleněné výplně dveří jednoho z pokojů bytu. Když ruku vzniklým otvorem vytahoval, způsobil si hluboké řezné poranění levého předloktí. Protože i on byl silně ovlivněn požitým alkoholem, odešel z bytu pryč,“ řekla mluvčí.

Následující den proto vyšetřovatelé z nashromážděných důkazů zcela vyloučili, že by mladíkovi ublížil někdo jiný.