Dva pachatelé vydírali s nožem a kuší v ruce muže v Plzni. Donutili ho podepsat...

Dva pachatelé vydírali s nožem a kuší v ruce muže v Plzni. Donutili ho podepsat smlouvu o prodeji auta. | foto: Policie ČR

Jeho syn střílel na autobus, teď násilník s kuší připravil muže o auto

  • 16
Plzeňan, který před třemi lety půjčil svému patnáctiletému synovi pistoli a ten pak střílel na projíždějící autobus, nejspíš opět půjde před soud. Policisté ho nyní obvinili z vydírání. S nožem a kuší v ruce totiž přinutil jiného muže, aby mu vydal své auto a peníze.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmatřicetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu vydírání spáchaného formou spolupachatelství a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Horková.

Dodala, že spolu s ním je obviněný také další, a to třicetiletý muž. Oběma pachatelům hrozí až osm let za mřížemi.

„Starší z dvojice pachatelů v neděli krátce po půl sedmé v podvečer telefonicky kontaktoval jiného muže pod záminkou sjednání pracovní nabídky. O několik minut později se v Plzni oba sešli,“ vysvětlila Hokrová.

Poškozeného muže pak pachatel fyzickým nátlakem donutil, aby nastoupil do dodávky. Tam už čekal druhý útočník.

S nožem a kuší v ruce pak oba násilníci muže přinutili, aby podepsal předtištěnou smlouvu o tom, že jim prodává své osobní auto.

Pachatelé ale dotyčnému za vůz žádné peníze nedali a naopak ho přinutili, aby jim vydal hotovost, kterou měl v peněžence.

Dva pachatelé vydírali s nožem a kuší v ruce muže v Plzni. Donutili ho podepsat smlouvu o prodeji auta.

„Poškozený smlouvu podepsal a pachatelům dal klíčky od vozidla,“ dodala Hokrová. Později událost ohlásil na policii.

Druhý den policisté staršího z dvojice pachatelů v „ukradeném“ autě  zadrželi. Záhy zjistili, že za volant usedl i přesto, že má zákaz řízení až do konce příštího roku.

Jak se ukázalo, osmatřicetiletý muž se nechvalně proslavil před třemi roky, kdy svému tehdy patnáctiletému synovi půjčil nelegálně drženou pistoli. Chlapec pak v Plzni na Borech pálil na autobus městské hromadné dopravy. Tři střely skončily v zadní části vozu. 

V té době v něm jelo nejméně čtyřicet pasažérů. Žádného z cestujících střely nezasáhly. Mladík i jeho otec dostali u soudu podmíněné tresty.